İdil Yazar'dan Kıymalı Poğaça Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda kıymalı poğaça tarifiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda kıymalı poğaça tarifiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda kıymalı poğaça tarifiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. 

 

İşte kıymalı poğaça tarifi için gereken malzemeler; 

 

Malzemeler:

 

6 kişilik

40 dakika

Malzemeler:

100 ml Zeytinyağı

1 Yumurta + 1 Yumurta Sarısı

150 ml Yoğurt

1 Bardak + 3/4 Bardak Un

1 Tatlı Kaşığı Karbonat

Tuz

150 gram kıyma

Dolmalık fıstık

Maydanoz

1/4 soğan

1 Çay Kaşığı Paprika

Susam

 

Yapılışı:

 

Soğan, fıstık ve kıymayı kavurun. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırparak başlayın. Karıştığını gördükten sonra unu ilave edin. Karbonat ve biraz da tuz ekleyip her şeyi güzelce çırpın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde alın ve içini hazırladığınız harç ile doldurun ve kenarlardan kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve aynı işlemi hamur bitene kadar tekrarlayın. Bir yumurta sarısını bir kaba alın. İçerisine biraz da zeytinyağı gezdirip güzelce karıştırın. Bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerinden sürün. Biraz da susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.