İdil Yazar'dan Meksika Usulü Sopa De Lima Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda soğuk kış aylarında lezzetli bir şekilde tüketebileceğiniz Meksika usulü sopa de lima tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Meksika usulü sopa de lima nasıl yapılır? Cevaplar haberimizde..

 

Youtube'da yayınladığı yemek tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda soğuk kış aylarında lezzetli bir şekilde tüketebileceğiniz Meksika usulü sopa de lima tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı yemek tarifleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda soğuk kış aylarında lezzetli bir şekilde tüketebileceğiniz Meksika usulü sopa de lima tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Meksika usulü sopa de lima nasıl yapılır? Cevaplar haberimizde..

 

Meksika usulü sopa de lima nasıl yapılır?

 

Yayınladığı videosunda soğuk kış aylarında lezzetli bir şekilde tüketebileceğiniz Meksika usulü sopa de lima tarifi hakkında konuşan ünlü sosyal medya fenomeni bu konuda detaylı bilgiler verdi. İşte meksika usulü sopa de lima yapmak için gereken malzemeler...

 

6 Kişilik 60 dakika

 

Malzemeler:

4 bardak suyu

2 adet tavuk göğsü

1 soğan

1 kırmızı soğan

3 diş sarımsak

Defne yaprağı

2 yemek kaşığı kekik

Kişniş sapları

2 lime kabuğu rendeleyin.

Tuz

Karabiber

Kekik

Pul biber

1 bardak domates rende

3 misket limonu suyu sıkılmış

1 lime

1/2 bardak kişniş

 

Tavuk, soğan, defne yaprağı, kişniş saplarını bir tencereye alıp tavuk pişene kadar haşlayın. Tavuğu kenara alın, didikleyin, tekrar tencereye koyun. Başka bir tavada kırmızı soğan, sarımsak ve acı biberi kavurun. Domates ve kekik ekleyin ve 10 dakika kadar kavurun. Tavuk çorbasına ekleyin, tuz ekleyin. Lime suyu ve yarım lime atın. 10 dakika daha pişirin. Tortilla yapraklarını şerit doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Kişnişle servis edin.