İdil Yazar'dan Panna Cotta Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda Panna Cotta tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda Panna Cotta tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda Panna Cotta tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

İşte Panna Cotta tarifi için gereken malzemeler;

 

Malzemeler:

 

Sprey Yağ

1,5 bardak Süt

3 tatlı kaşığı Toz Jelatin

1/3 bardak Şeker

1,5 bardak Krema

1 tatlı kaşığı Vanilya Özütü

Tuz

Yaban Mersini

Çilek Sos

 

Adımlar:

 

Sufle kalıplarının içine sprey yağ sıkın. Sütün içerisine toz jelatin ekleyin hiç karıştırmadan 5 dakika bekleyin. 5 dakika sonunda sütlü jelatini ocağa alın şekeri ekleyin ve orta ateşte karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynama noktasına getirdikten sonra ocaktan alın ve 2 dakika bekleyin, parmağınızı sokun 5 saniye dayanabiliyorsanız tamamdır. Krema, vanilya özütü ve tuzu ekleyip çırpın. Yağladığınız kalıplara döküp buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servis etmeden önce kalıpların kenarından bıçakla geçin ve tabanını ılık suya daldırıp 2 dakika bekletin ve servis tabağına hızlıca ters çevirin. Çilek sos ve yaban mersiniyle süsleyip servis edin.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.