İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Tedavi Edilir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda idrar yolu enfeksiyonunun tedavisi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

İdrar yolu enfeksiyonu oldukça sık görülen bir sağlık sorunudur. Bu rahatsızlık her iki cinste de görülse de kadınların idrar yolları enfeksiyonuna yakalanma oranı daha yüksektir. Mesane ve tahliye yollarına bakteri bulaştığında idrar yolları enfeksiyonu meydana gelir. Cinsel ilişki, idrarı tutma, hamilelik, menapoz ve şeker hastalığı idrar yolları enfeksiyonuna sebep olabilir.

 

İdrar yolları enfeksiyonunun belirtileri şunlardır: Sürekli tuvalete gitmek, idrarı küçük miktarlarda yapmak, idrar yaparken yanma hissi, idrar renginde değişiklik, karın ağrısı, ateş, bulantı ve kusma. Hastalığın böbrekler zarar vermemesi için acilen tedavi edilmesi şarttır. Doktor tedavisinin yanı sıra şu sağlık tavsiyelerine kulak vererek iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Bu önlemler ayrıca olası bir rahatsızlığı henüz başlamadan tedavi edebilir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.