İki Rahimli Kadının Her Rahminden Bir Bebek Doğacak!

32 yaşındaki bir Amerikalı kadın doktorlardan ikiz bebeğe hamile kaldığını öğrendi. Ama ilginç bir ayrıntıyla: İkizlerin her biri ayrı bir rahimdeydi. Çünkü kadının iki rahmi vardı. Alabama’da yaşayan Kelsey Hatcher, Instagram hesabından çifte rahime sahip olduğunu 17 yıl önce bildiğini anlattı. Tıp literatüründeki kayıtlara göre bin kadından sadece 3’ü çifte rahimle dünyaya geliyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Daha önce 3 çocuk doğurmuş olan Kelsey Hatcher, geçen Mayıs’ta kontrola gittiği doktorda ikiz bebeğe hamile olduğunu, bebeklerin her birinin ayrı bir rahime yerleştiğini öğrendi. Genç kadın bu sürprizi, “Çok güldük. Herhalde ikizlerin yumurtalarının her biri ayrı bir rahime düşmüş olmalı…”

 

Doktorlar da aynı görüşte: “Spermler farklı rahimlerde yumurtayla birleşmiş ve ikizlerin döllenmesi farklı yerlerde gelişmiş olmalı.”

 

Farklı rahimlerde hamilelik son derece ender görülen bir durum. Doktorlara göre böyle bir durumla 50 milyonda bir karşılaşılıyor. En iyi tanınan örnek: 2019’da Bangladeş’te Arife Sultan adlı 20 yaşındaki kadın 26 gün arayla iki bebek dünyaya getirdi.

 

Kelsey Hatcher bebeklerini doğal yollardan doğurmayı umuyor. İkizlerin Noel günü dünyaya gelecekleri tahmin ediliyor. Son kontrollere göre, farklı rahimlerdeki ikizlerin sağlık durumları son derece iyi.



Etiketler: