İlaçsız Kan Şekeri Nasıl Ölçülür?

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda on adımda ilaçsız kan şekeri ölçümü konusunda detaylı bilgiler verdi. Peki on adımda ilaçsız kan şekeri nasıl ölçülür? Cevaplar haberimizde..

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda on adımda ilaçsız kan şekeri ölçümü konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda on adımda ilaçsız kan şekeri ölçümü konusunda detaylı bilgiler verdi. Peki on adımda ilaçsız kan şekeri nasıl ölçülür? Cevaplar haberimizde..

 

On adımda ilaçsız kan şekeri nasıl ölçülür? 

 

Diyabette kan şekeri yüksekliğinin aslında bir sebep değil bir sonuç olduğunu biliyor muydunuz? Bu oldukça yanlış anlaşılan bir konu… Diyabetin temelindeki sebep, insülin ve leptin hormonlarının vücuttaki işlevlerinin bozukluğudur. Bu hormonların vücuttaki işlevlerinin bozulmasının sonuçlarından biri ise kan şekeri dengesizliğidir. Gün içerisinde aldığınız şekeri yani glikozu enerjiye dönüştürebilmeniz için insülin hormonu gereklidir. Eğer karaciğer, yağ ve kas dokusu gibi bölgelerinizde insüline karşı duyarsızlık gelişirse insülin direnci ortaya çıkar. Bu durumda ise kandaki şeker enerjiye dönüşemez. Böylece kan şekeriniz yüksek seviyede olur.

 

Şimdi dilerseniz 10 adımda ilaçsız kan şekerinizi nasıl düşürebileceğinize hep birlikte göz atalım...