İngiltere'de 12 Yaşında 2 Çocuk Cinayetten Tutuklandı!

İngiltere’de 12 yaşında 2 çocuk, 19 yaşındaki bir genci bıçakla öldürmekten tutuklandı. Bu, ülkede ateşli olmayan eamliner” silahlarla saldırı ve öldürme suçlarındaki artışın son örneği olarak kayıtlara geçti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Birmingham’da mahkemeye çıkarılan 2 çocuk sadece kimliklerini doğrulamak için söz aldılar. Elbette çocuk oldukları için adları-soyadları gizli tutuluyor. Çocukları İngiltere’nin orta kesimlerindeki Wolverhampton kentindeki evlerinde tutuklandılar. Olay yerina çağırılan polis, 19 yaşındaki gencin cesedini buldu.

 

Yapılan aramada 2 çocuğun evinde bir de pala bulundu. Avukatları 2 çocuğun cinayeti reddettikleri bilirdi, ilk duruşmaya bakan yargıç da 2 çocuğun küçük yaştaki suçluların gönderildiği cezaevinde tutulmasına karar verdi.

 

ingiltere de 12 yasinda 2 cocuk cinayetten tutuklandi

İngiltere’de ateşli olmayan silahlarla işlenen cinayetlerde büyük bir artış var.

 

İngiltere’de ateşli olmayan silahlarla işlenen şiddet olaylarında patlama yaşanıyor. Resmi verilere göre, 2022 2023 Mart ayları arasındaki dönemde 25 yaş altındaki 99 genç bıçaklanarak öldürüldü. Yine aynı dönemde 50 bini aşkın silahlı saldırı kayıtlara geçti. Bu bir yıl öncesine göre yüzde 5, son 10 yılın ortalamasına göre ise yüzde 75 artış anlamına geliyor.

 

İngiltere’de yasalara göre sorumluluk yaşı 10 olarak öngörülüyor. Bu da 10 yaşın üstündeki çocukların sç işlemeleri halinde tutuklanabilecekleri anlamına geliyor. Bununla birlikte, çocuk suçlular, yetişkinlerden farklı olarak daha hafif cezalara çarptırılıyor ve hapishanelere değil ıslah evlerinde gönderiliyor. Yargılanmaları da çocuk mahkemelerinde görülüyor.