İngiltere'de Bir Bara Asılan Uyarı Tabelası Tartışma Yarattı! 'Köpekler Girebilir Ama Çocuklar Asla!'

İngiltere’de başkent Londra’nın banliyösündeki bir “Pub”, yani birahane-meyhane karışımı mekan kapısının girişine koyduğu uyarıyla sosyal  medyada tartışma yarattı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Lower Red Lion” adlı mekanın işletmecisi David Worcester, bu uyarıyı koyduğunda bu kadar kıyamet kopacağını aklının ucundan bile geçirmemişti.  Ama işine yaradı: 14 Nisan’da sosyal medyaya düşen fotoğraf 75 milyon kez izlendi, 58 bin likes ve 3 bini aşkın yorum aldı.

 

Elbette tepkilerin hepsi olumlu değil. Bir bölümü alkışlıyor, bir bölümü ateş püskürüyor, Oysa o pano neredeyse 10 yıldır mekanın girişinde duruyor. Bölge halkının da zerrece tepkisini  çekmedi.

 

kopekler girebilir ama cocuklar asla

 

Yoldan geçen birinin çekip sosyal medyada yayınladığı fotoğraf İngiltere sınırlarını da aşan bir tartışma başlatmış oldu. Destekleyen çok: Örneğin, “Kyle” adlı bir kullanıcı, “”Pub”ın girişindeki panonun yanında y-poz verip, “Yeni barımı buldum” diye yazdı.

 

Peki, bar sahibi bu tartışmalardan etkilendi mi? Cevap: “Kuralımı değiştirmeye niyetim yok. Bölgemizde 40’ı aşkın bar var. Çocuklarıyla gitmek isteyenler, onlardan birini seçebilirler.  Hem sonra sosyal medyada yorum yazanların ezici çoğunluğu, bırakın bizim mekanı, bölgeye bile adımlarını atmadılar. Cehenneme kadar yolları var!”