Instagram’a Beğeni Gizleme Özelliği Geliyor!

Facebook, Snapchat gibi sosyal ağları trafik bakımından geride bırakarak son sürat popülaritesini arttırmaya devam eden Instagram, yepyeni özelliği beğeni gizlemeyi açıklamaya hazırlanıyor.

 

Instagram yetkilileri, değerlendirmelerinde kendilerini rahatsız eden beğeni alma kaygısı ile yapılan paylaşımları en aza indirgemeyi amaçlayan beğeni gizleme özelliğini test etmeye başladıklarını ifade ederlerken, bu özellik ile kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade etmeleri, daha özgür paylaşımlar yapmalarının önünün açılacağını vurguluyorlar.

 

Peki bu özellik nasıl çalışacak?

 

Instagram beğeni gizleme özelliği ile birlikte sayfa sahibi beğeni sayılarını görebilirken, bu bilgiyi takipçilerinden gizleyebilecek. Fotoğrafın sahibi dilerse beğenenler bölümünden fotoğrafını kimlerin beğendiğini görebilecek. Takipçiler ise “Others” yani “Diğerleri” olarak bu içerikleri görüyor olacak.

 

Öne çıkma algoritmalarında değişiklik olacak mı?

 

Instagram kullanıcıların kafalarını kurcalayan etkileşim ve öne çıkma algoritmaları ile ilgili kaygıları ise şimdilik önemsiz gözüküyor çünkü bu algoritmalar aynı şekilde çalışmaya devam edecek. Fakat beğeni gizleme özelliği ile Instagram yetkilileri beğeni odaklı paylaşım yapma algısının kırılıp, gerçek etkileşim odaklı paylaşımlar yapılmasını hedefliyorlar.

 

 

İlk testlere Kanada’da başlayan Instagram yetkilileri, bu bölgede yaşayan kullanıcıların beğeni sayılarının gizlenmesiyle, takipçilerin objektif bir şekilde paylaşılan fotoğraf veya videolara odaklanmasını bekliyorlar. Instagram yetkilileri kendilerine gelen neden Kanada sorusuna ise verdikleri yanıtta, Kanada’da yaşayan insanların “son derece sosyal ve teknoloji meraklısı olmaları” olarak açıklıyorlar.

 

Instagram Başkanı Adam Mosseri de yaptığı açıklamalarda, algoritmalar hesaplamalara devam etse de bunun bir popülerlik yarışına dönüşmesi istemediklerini ve insanların Instagram’ı kendilerini ifade etmeye odaklı olarak kullanmalarını istediklerini vurguluyor.

 

Bakalım yeni özellik Instagram yetkililerinin hedeflerini gerçeğe dönüştürecek mi? Internet kullanıcıları olarak merakla bekliyoruz.



Etiketler: