İrem Yaman'dan Olimpiyat İsyanı!

Milli tekvandocu Ä°rem Yaman, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada olimpiyatlarda katılmaya hak kazanmasına raÄŸmen kendisi yerine olimpiyatlarda yarışması için sıralamada 2 alt basamakta yer alan bir sporcunun takıma alınmasına isyan etti. 

 

Milli tekvandocu Ä°rem Yaman, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada olimpiyatlarda katılmaya hak kazanmasına raÄŸmen kendisi yerine olimpiyatlarda yarışması için sıralamada 2 alt basamakta yer alan bir sporcunun takıma alınmasına isyan etti. Son dönemde yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken milli sporcu Twitter sayfasından yaptığı açıklamada olimpiyatlarda katılmaya hak kazanmasına raÄŸmen kendisi yerine olimpiyatlarda yarışması için sıralamada 2 alt basamakta yer alan bir sporcunun takıma alınmasına isyan etti.

 

Twitter sayfasından yaptığı açıklamada "4 yıl boyunca olimpiyatlara katılım için puan toplayarak Ocak ayı Dünya sporcu sıralamasında 3. olarak olimpiyata katılmaya hak kazandım. Ancak aynı siklette 5. olan baÅŸka bir sporcuyu benim yerime olimpiyatta yarıştırma kararı alındı. Adaletin ÅŸaÅŸmayacağını bu mücadelenin sadece benim deÄŸil Türk milletinin mücadelesi olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Ä°lk kadın olimpiyat ÅŸampiyonluÄŸunu ülkeme kazandırmaya bu kadar yakınken bana yaÅŸatılan bu haksızlığa sessiz kalmayacağım. Benim uÄŸradığım bu haksızlığa baÅŸka kadın sporcuların uÄŸramaması için elimden geleni yapacağım." ifadelerini kullanan milli tekvandocuya sosyal medyada takipçileri yoÄŸun destek verdi. 

 

Ä°ÅŸte o açıklama;