İslam Memiş Doların Fırlayacağı Tarihi Açıkladı!

Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü ekonomist ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada doların fırlayacağı tarihi açıkladı. 

 

Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü ekonomist ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada doların fırlayacağı tarihi açıkladı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada doların fırlayacağı tarihi açıkladı.

 

HaberGlobal'in haberine göre; Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yükselişini sürdüren doların geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu. Memiş, dolar/TL'de yeni zirve için tarih verdi, kaç liraya kadar yükseleceğini de açıkladı. Gram altın için de öngörülerde bulundu. Memiş, "Yatırım araçlarında ev mi alsam araba mı alsam arsaya mı yatırım yapsam, döviz ne olur altın ne olur, kafam karışık sorularına yanıt vermeye çalışacağım" diyerek başladı ve şöyle devam etti: Nisan ayı döviz ve emtia benim için final ayıdır. Mayıs, haziran ve temmuzda artış ve temmuzda zirve yapacak. Gram altın 900 altının altına inmeyecek demiştim. Ekranlarda gösteriyorlar ama piyasada yok. Ekranlarda görülen rakamlar serbest piyasalarda yok, geçerli olmayacak.

 

islam memis dolarin firlayacagi tarihi acikladi

 

"EKMEKLERİNE YAĞ SÜRMEYİN”

 

"Dünyada servet el değiştiriyor, servet sahiplerinin ekmeğine yağ sürmeyin. Varlıklarını satmayın, koruyun sahip çıkın. Alım satım hayali içinde kulaktan dolma bilgilerle varlığınızın üzerinden alım satım yapmaya devam ediyorsunuz yandınız. Ne diyorsunuz biliyor musunuz 'Ben yiyemedim sen ye'. Silkelemeyle birlikte kripto varlıklarında düşüş, dolar varlıklarında yükseliş oldu. Peki soru şu... Emtia fiyatlarında ons bazında düşüş gördük. Bunu kim aldı? Bu altınları, gümüşleri kim aldı? Çok güzel bir soygun var. Siz para kazanın diye kurmadılar bu sistemi, cebinizdekini almak için kurdular.”

 

Özellikle emlak piyasasıyla alakalı sık sık söylüyorum. Emlak fiyatları düşmeyecek. Fiyatlar balon diyenlere gülmüştüm, halen gülüyorum. Emlak fiyatlarını birbirinden ayırt etmek gerekiyor. 1 milyon TL'den 5 milyon TL'ye çıkan bir emlak fiyatından bahsediyoruz. 700-800 bin liradan 1 milyon liraya çıkan bir fiyattan mı bahsediyoruz. Hepsi birbirinden bağımsız. 1 milyondan 5 milyona çıkan emlaklar yani rezidanslar, gökdelenler, altında AVM olan bloklar... Bu yabancı rantçıların oluşturduğu bu düzen çok güzel bir şekilde patlayacak, bunda şüphem yok. Mahalle tarafında yani alt ve orta gelir grubunun almış olduğu konutlar ise yükselmeye devam edecek. İkisi birbirinden bağımsız. Her ikisinin ortak özelliği maliyet ve enflasyondan kaynaklanan artışlar. Ama birisi ranttan dolayı, diğeri ise enflasyon ve maliyet artışından dolayı yükseliyor. İkisini birbirinden ayırt etmemiz gerekiyor.”

 

"ALT GELİR GRUBUNDAYSANIZ…"

 

"Alt gelir grubundaysanız ve ev almanız gerekiyorsa emlak fiyatları düşmeyecek. Benim düşüncem bu yönde. Sizin düşünceniz düşecek yönündeyse bekleyin. Ama benim düşüncem her yıl üstüne koya koya devam edecek. Bu kurulan sistem o kadar tıkır tıkır işliyor ki... Otomobilde çip krizi kullananlar vardı. Mesela Rusya Ukrayna savaşında ruble yüzde 30 değer kaybediyor, Türkiye'de herkes rubleci oldu, dipten alalım bir iki ay sonra zengin olacağız diye.

 

100 bin liralık araç 200 bin lira oluyor, kasko maliyetin arttı, sigorta maliyetin arttı, sigorta şirketlerinin ekmeğine yağ sürdün. O arabaların parça değeri arttı, o sizin sevmediğiniz yabancılar o köpüğü oluşturdu, siz o tuzağa düştünüz... Siz kaza yaptığınızda beklerken adam size size tıkır tıkır satacak. Bu parçalar euro dolarla hesaplandığı için fiyatlar artacak. Mazon benzin fiyatları da artıyor. Eskiden her yere arabayla gideriz diyorduk. Kapıda araba yatınca rahatsız oluyorduk. 200 metreye bile arabayla gidiyorduk. Mazot ucuzdu, araba ucuzdu. Şimdi arabayı kullanmadan metro ile metrobüsle nasıl giderimin peşinde herkes. Araba parçaları ve araba fiyatları arttığı için artık herkes kafasına göre araba kullanmıyor, dikkat ediyor. Kaza yapsa maliyeti çok yüksek oluyor. Sigorta kasko bedeli de var. Ciddi bir maliyet çıkıyor. Önceden tek elle araba kullananlar şimdi çift elle araba kullanıyor. Önceden dikiz aynasına bakmayanlar şimdi bir gözü önde bir gözü arkada öyle araba kullanıyor. Kaza oranları düştü diyorlar, bunun nedeni tedbir değil, insanların hız limitin aşmaması yada maliyetten dolayı arabayı dışarıya çıkarmaması. Bayramda gözümle gördüm, kimse yola çıkmadı. Ekonomik durum bozulmasaydı herkes bayramda gider gelirdi. Kurban bayramında da göreceğiz. İnşallah kazalar olmasın ama bazı şeyler mecburiyetten oluyor. Gıda alımı da öyle, eskiden israf ediyorduk, şimdi israftan kaçınmak için gayret gösteriyoruz.

 

Enflasyon rakamları yükselmeye devam ediyor bütün dünyada. Enflasyonla alakalı düşecek düşüncesine sahip olanlar varsa bana göre hikaye. Mevsimsel etkiden dolayı belki bir durağanlık ya da gerileme olabilir ama geçici olarak. Hasat zamanında fiyatlarda bir normalleşme olacaktır. Ancak bu gıda enflasyonunun düşeceği anlamına gelmiyor. Birçok ülke şu anda gıda stokluyor. Neye hazırlık yapıyorlar? Hiper enflasyona hazırlık yapıyorlar. Harıl harıl herkes gıda stokluyor. Yaz aylarında memleketten erzak alırken biraz daha fazla alın, kış oldukça sert geçecek. Yandık bittik benim tarzım değil ama gerçek olan bir şeyi de böyle anlatabilirim. Gıda enflasyonu patlayacak, doğal gaz ve enerji tarafında da bir kriz görebiliriz. İyi bir tablo görsem söylerim, merak etmeyin derim ama yok. Maalesef kış çok sert geçecek, hazırlığını yazın yapın.”

 

DOLAR İÇİN 16.40 BEKLENTİSİ

 

"Kur tarafındaki yükselişlere gelelim. Dolar 14.70 lira seviyesinde uzun süre baskılandı, Sabitlenen bir kur var, ama bu kur böyle durmayacak eninde sonunda patlayacak dedim. 15,60 lira seviyelerin dün akşam gördü. 16.40 lira seviyesi var yukarıda. Haziran ayı senaryosunu anlatan bir video paylaşmıştım. Nisan ayında şöyle bir düşüncem vardı. Haziran'a kadar kur tarafını açık bırakacaklar, haziranda yeni bir paket açıklanacak ve burada 16.40 lira seviyesinden yeniden bir baskılama yapılacak. Haziran ayına geldiğimizde kısa vadeli, haftalık ve aylık baskılama yapılacak.

 

Haftalık ve aylık öngörülerimi birbirine karıştırmayın. Televizyonda gram altını 906 lira gösteriyorlar. Buna inanıyorsun da ben diyorum ki kardeşim bu fiyata gram altın yok diyorum. Git sor kuyumcuya. Arada 25 lira makas var. Madem üşengeçsin telefondan banka uygulamana gir, orada gör gram altın kaç liraymış. Gram altının satışını 906 lira gösteriyorlar, git Kapalı Çarşı'ya alışı zaten 913 lira, alabiliyorsan al bakalım 906 liradan. Yapamazsın, gördüğüne sen de inanmıyorsun, inanmak istiyorsun. Bu makas aralıklarına dikkat edin, bu kapanacak gibi değil. Bankalar 10-16.00 arasında döviz işlemleri yapabiliyor. Onlara dikkat edin.

 

Yapacağınız varlıklarınıza sahip çıkmak. Bankadan kredi kullandıysanız ve hayat sigortanızı yaptırmamışsınız yandınız. Mutlaka yaptırın, ailenize dert borç bırakmayın. Hayat sigortalarınızı mesela 100 bin liralık kredi borcunuz varsa, 100 bin liralık yaptırın. Seneye 90 bine düştüyse 90 bin liralık yaptırın. Tek bir kalemde değil, her yıl ayrı ayrı yaptırın. En azından öldüğünüz zamano sigorta şirketi bütün borçlarınızı ödüyor, ailenize borçsuz bir şekilde ev bırakmış oluyorsunuz. Sigorta yaptırmadınız borçlu bir şekilde öldünüz. Artık arkanızdan dua mı ederler beddua mı ederler bilinmez. Arsa yatırımıyla ilgili sık sık uyarılarda bulunuyorum. İki haftadır birçok emlakçıyla konuştum, yoklama yaptım, satışlar nasıl dedim. Arsayla ilgili müthiş bir talep var. Para boşa çıktıyla araba ev alamadıysanız arsa alın. Arsa alırsam kendi evimi üzerine yapar iyi hayat yaşarım diyen insanlar var. Metropolde küçük bir arazim olsun imarı çıktığında ben de nemalanırım diye herkes arsa peşinde. Ekilebilir tarım arazileri çok prim yapacak. Emlak tarafında gelecekte değerlendirmek için de herkes toprak ve arsa peşinde. 2023'ün tamamında en çok konuşulacak gündem olacak. Kirayı emlak fiyatlarını değil arsalardaki değer artışlarını konuşacaklar. Şimdiden söyleyeyim.

 

Emtia fiyatlarındaki bu baskılanmada makas aralığından dolayı ucuz altın ve gümüş alamayacaksınız. Başkasını zengin etmemek için altın ve gümüşlerinizi satmayın. İnsanlara panik ve korkuyla satış yaptırmak istiyorlar. 913 liraya gram altın sattım diyelim kim aldı diye kendinize sorun. Sermaye sahipleri size cevabını verecektir. 4 milyon arıyı Tekirdağ'da katlettiler, bu resmen terör operasyonu gibi. Türkiye için çok önemli bir kayıp oldu. Bölgedeki yetkililerin yeterli önlem almadığı için bu olayın yaşandığını söyledim. Türkiye, dünyaya en fazla bal satan ülkeler arasında 2. sırada. Dünyada arı sayıları azalırken Türkiye'de 4 milyon arının öldürülmesi terör operasyonu gibi. Bir santralin imha edilmesi gibi. Anadolu'da yaşayan kendi tarlası bahçesi olanlar varsa, arı kovanı alın, en azından kendi ihtiyaçlarınızı giderecek kadar arı bakın, öğrenin. Arıcılık yapın."



Etiketler: