İslam Memiş'ten Dikkat Çeken Dolar Tahmini! Bir İhtimal Daha Var!

Sosyal medyada yaptığı ekonomi analizleri ile geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT'de katıldığı programda dolar, altın ve bitcoin ile ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu. 

 

Sosyal medyada yaptığı ekonomi analizleri ile geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT'de katıldığı programda dolar, altın ve bitcoin ile ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT'de katıldığı programda dolar, altın ve bitcoin ile ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu.

 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın, Bitcoin, dolar ve konut sektörüyle ilgili beklentilerini paylaştı. Memiş, özellikle dövizle ilgili 'bir ihtimal daha var' diyerek o gelişmeye dikkat çekerken, emlak tarafı için de dikkat çeken uyarılarda bulundu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT'de katıldığı programda soruları yanıtladı. Kriptoda beklediği yükseliş seviyesini açıklayan Memiş, Türkiye içinde özellikle konut piyasasına dikkat çekti ve beklentisini duyurdu. Memiş, gram altın ve dolar için de açıklamalarda bulundu. Memiş'in açıklamaları şöyle: Kripto paralarda yükseliş yüzde 5. Emtialardaki gerileme, borsalardaki ralli ve tepki alımları pozitif görünümü destekliyor. Haziran ayındaki öngörümüz ralli olacağına dair, boğa piyasası beklentisiydi. Yükselişlerin devamı için 35 bin dolar seviyesinde kapanışlar görmemiz gerekiyor. 15 - 16 Haziran Fed'in faiz kararı sonrası yükselişlerin devam edeceğini öngörüyorum. 42 bin dolar benim için direnç seviyesi. Buraya kadar yükselişler olası gibi görülüyor.

 

"BİR İHTİMAL DAHA VAR”

 

Bir ihtimal daha var. Fed'in 25 baz puanlık artışı. Fed, 50 değil 25 puanlık artış yaparsa, yükseliş trendinin devam etme olasılığı güçlü gibi duruyor. Herkesin merak ettiği yeni açıklanacak ürün. Kabine toplantısından sonra ek gösterge için resmi açıklama olacak ama emlakla alakalı, yeni ürünle alakalı çalışmaların devam ettiğini tahmin ediyorum ama sürpriz olursa, Türkiye'de ciddi anlamda, ilk kez ev alacaklar, kur riskini taşımak isteyenlere karşı yüksek faizli ürün bekliyoruz.

 

İlk kez ev alacak vatandaşların da ağustos ayına dikkat etmesi gerekiyor. TOKİ'nin ağustosta yoğun emlak satışı sürecine hazırlık yaptığını tahmin ediyorum. Vatandaşlarımızın şimdiden şartlara TOKİ sitesinden bakması gerekiyor. (Gram altın, dolar) Beklentilerimizde bir bozulma yok. Ağustos ayında ben Türkiye genelinde emlak üretimi ile alakalı yoğun satış beklentim var. Hazine'nin satacak olduğu arazilerle ilgili sınırlama gelirse fiyatlara yansır ama sınırlama gelmezse fiyatlara katkısı olmaz. En azından 20 yıl ödeme vatandaşlara avantaj olur. Uzun vadeli kira öder gibi ev alma şansları fazla olacak. Bir sınırlama gelmezse bu kez fiyatlara yansımadığını görürüz. Yeni enstrüman açıklanana kadar görüyorsunuz, 16.60 dolarda, 16,80 lira önümüzde durmaya devam ediyor. Yüksek faizli getiri olursa dövizde gerileme olacaktır ama bence 15.88 seviyesini dip seviyesi olarak takip edeceğim. Ağustos ayında turizm geliri de bekliyoruz. Ürün açıklanır, yeni yasal düzenlemeler gelir, ağustos ayının iyi geçeceğin tahmin ediyorum. Haziran, temmuz ve ağustosta mevsimsel etkiden dolayı gerileme mutlaka olacaktır. Enflasyonda aşağı yönlü trend görebiliriz ama bunun nedeni mevsimsel etki. Kur ataklarının da önüne geçmemiz gerekiyor. Ben bundan sonraki 3 ayda enflasyon rakamlarının gerileceğini mevsimsel etkiden dolayı tahmin ediyorum.