İspanya'da Pilotun Anonsu Yolcuların Yüreğini Ağzına Getirdi! Gerçek Sonradan Anlaşıldı!

28 Aralık’ta İspanya’da Barcelona-İbiza seferini yapacak uçağın kaptan pilotu yolcuların yüreğini ağzına getiren bir anons yaptı: “Sayın yolcularımız, gecikme için özür dileriz. Ama yardımcı pilotumla birlikte bu uçağı nasıl havalandırabilecceğimiz öğrenmek için kullanım kılavuzunu okuyoruz!” Bir an için tüm koltukları dolu, kalkışahazır bir uçakta bulunduğunuzu varsayın. Birden pilot kabininden gelen bir anons, sizi düşüncelerinizden koparıyor, daha kalp atışlarınızı hızlandırıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

28 Aralık’ta ucuz tarifeli “Vueling Havayolları”nın Barcelona-İbiza seferini yapacak olan uçağında aynen bunlar yaşandı. Saat 22’den az sonra kabin görevlilerinin yolculara “Hoşgeldiniz” demelerinden ve kalkışta ve inişte uyulması gereken kuralları hatırlatmasından hemen sonra pilot kabininden bir anons yapıldı: “Sayın yolcularımız gecikme için özür dileriz. Kalkış için öngörülen saat biraz sarkacak. Çünkü ben ve yardımcı pilotum bu uçağı nasıl havalandırabileceğimizi öğrenmek için kullanım kılavuzunu okmakla meşgulüz.”

 

Yolcular bir süre dona kaldılar. Sonra nedenini anlayıp derin bir “Oh” çektiler. 28 Aralık, İspanya’da “Saint-İnnocents” (Kutsal Masumlar) günüydü. Yani, dünyadaki 1 Nisan şaka gününün İspanya’daki versiyonu. O gün her türlü şaka yapılabiliyordu. Kaptan pilotun anonsunu bitirmesinden sonra yolcuların kahkahaları eşliğinde uçak havalandı.



Etiketler: