İstanbul Caz Festivali Ne Zaman?

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve bu yıl 30. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali’ne yıldız yağacak!
 

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 7-18 Temmuz tarihleri arasında olacak.

 

Festivalde 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı yer alacak. 11 gün boyunca festivalin konuğu olacak isimler arasında “Ho Hey” ve “Ophelia” gibi şarkılarıyla tanınan Amerikan folk topluluklarından The Lumineers, kariyeri boyunca Herbie Hancock, Damon Albarn ve daha nice isme eşlik etmiş, Afro-pop’un çığır açan sesi Fatoumata Diawara, cazdan blues ve folka uzanan güçlü vokaliyle Lizz Wright ve “çağdaş cazın en güzel seslerinden” Güney Kore’nin yıldız ismi Youn Sun Nah Quartet yer alıyor.

 

Festival bu yıl merkezini Parkorman’a taşıyor. Morcheeba, Alfa Mist, Kovacs, Mammal Hands, Adamlar, Ekin Beril, Elif Sanchez, Mert Demir, Takeshi’s Cashew ve çok daha fazlası, trip-pop’tan funka, cazdan rocka Parkorman’da 3 güne yayılacak konserlerde festival içinde festival havası estirecek. Vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz ile Riff Cohen’i ilk kez bir araya getirecek Riff Cohen & Okay Temiz “The Ritual” projesi de festivale renk getirecek projelerden