İstanbul’da İzolatörlü Hastaneler Hangiler?

İzolatörlü Binalar Hayat Kurtarıyor!

 

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle 11 şehir etkilenmiş neredeyse sadece izolatörlü binalar ayakta kalmıştı. İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi’nin yürüttüğü İSMEP (İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi) kapsamında 2006’dan beri İstanbul’daki kamu binaları depreme karşı güçlendiriliyor ya da yıkıp yeniden inşa ediliyor. 

 

Habertürk’ten Esra Toptaş’ın özel haberine göre, ‘Hastanelerde de güçlendirme ve yıkıp yeniden yapım çalışmaları sürüyor. İstanbul’da 12 hastane güçlendirildi, 5 hastane de yeniden yapıldı.

 

Kahramanmaraş depremleriyle gördük ki izolatör sistemi olan hastaneler bu kadar güçlü peş peşe iki depreme dayandı, hasar almadı. İzolatör, binanın kolonlarına yerleştirilen ve depremin şiddetini düşüren bir sistem bilindiği gibi. Peki İstanbul’da güçlendirilen ya da yıkılıp yeniden yapılan hastanelerde izolatör var mı? 

 

İSMEP kapsamında yıkılıp yeniden yapılan Okmeydanı Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi, Göztepe Şehir Hastanesi ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi sismik izolatörlü olarak yeniden yapıldı. Marmara Üniversitesi Başıbüyük Asaf Ataseven Hastanesi de izolatörlü olarak güçlendirildi.

İSMEP kapsamında yapılan hastanelerin dışında İstanbul’da Çam ve Sakura Hastanesi’nde de sismik izolatör yer alıyor.’



Etiketler: