İstanbul Sanayi Odası Nedir? Yönetim Kurulu Başkanı Kimdir? Vizyonu Ve Misyonu Nedir?

İstanbul Sanayi Odası nedir? Yönetim Kurulu Başkanı kimdir? Vizyonu ve misyonu nedir? Sosyal medyada ve internette İstanbul Sanayi Odası ile ilgili bilgiler merak edildi. Peki İstanbul Sanayi Odası nedir? Yönetim Kurulu Başkanı kimdir? Vizyonu ve misyonu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

İstanbul Sanayi Odası nedir? Yönetim Kurulu Başkanı kimdir? Vizyonu ve misyonu nedir? Sosyal medyada ve internette İstanbul Sanayi Odası ile ilgili bilgiler merak edildi. Peki İstanbul Sanayi Odası nedir? Yönetim Kurulu Başkanı kimdir? Vizyonu ve misyonu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

İstanbul Sanayi Odası nedir? Yönetim Kurulu Başkanı kimdir? Vizyonu ve misyonu nedir? 

 

Tarihçesi nedir?

 

İstanbul Sanayi Odası 1952 yılında kurulmuştur. 750’ye yakın sanayicinin yazılı isteği ile kurulan İstanbul Sanayi Odası, 30 Mayıs 1952 tarihinde gerçekleştirdiği ilk Meclis toplantısıyla faaliyetlerine başlamıştır. Gerçekleşen ilk toplantı sonrası kurulan mecliste başkanlık Kazım Arın, Başkan Vekilliği görevini ise Sırrı Enver Batur yerine getirmiştir. İlk Yönetim Kurulu Başkanı ise Hüsnü Yaman, Başkan Vekilleri de Cahit Evrenos ve Hasan Derman olarak tarihte kayıtlara alınmıştır. İstanbul Sanayi Odası ilk olarak IV. Vakıf Han’da faaliyetlerini yürütürken sonrasında yapılan işlerin büyümesi sonrası ofisini Sirkeci’de bulunan Kılavuz Han’ın iki katını kirayalarak oraya taşımıştır. Zaman içinde üye sayısının artışı nedeniyle önce Şişhane’deki Kruger Han satın alınarak restore edilmiş, 1963 yılından 2017 yılına kadar bu bina Oda merkezi olarak kullanılmış, ardından 12 Haziran 2017 itibarıyla da Beyoğlu’nda bulunun Odakule binasında tüm birimleriyle hizmet vermeye başlamıştır.

 

Misyon:

 

İstanbul Sanayi Odası’nın misyonu arasında iç ve dış paydaşları ile ulusal ve uluslararası kıyaslamalar, araştırmalar ışığında, bilgi, politika ve sistemler oluşturarak sanayi şirketlerine yüksek değer katan yenilikçi hizmetler sunarak sanayinin sürdürülebilir gelişmesini desteklemek, sanayici imajını yücelterek karar vericilere mevzuat oluşumu ve uygulamalarında katkıda bulunarak sanayi altyapısını ve iklimini pozitif anlamda yönlendirmektedir.

 

Vizyon:

 

İstanbul Sanayi Odası’nın vizyonu arasında sanayi iklimini yönlendiren etkili bir paydaş olarak sanayi şirketlerinin rekabet gücünü ve yeniliklerimi sürdürülebilir kılarak yetkinliklerini dünya ölçeğinde geliştiren bir kurul olmak vardır.

 

Yönetim Kurulu ve Başkanı:

 

Erdal Bahçıvan - Yönetim Kurulu Başkanı

İrfan Özhamaratlı - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Cemal Keleş - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Sultan Tepe - Yönetim Kurulu Sayman Üyesi

Kemal Akar - Yönetim Kurulu Üyesi

Vehbi Canpolat - Yönetim Kurulu Üyesi

Celal Kaya - Yönetim Kurulu Üyesi

İnan Altınbaş - Yönetim Kurulu Üyesi

Hüseyin Çetin - Yönetim Kurulu Üyesi

Dr. Faruk Sarı - Yönetim Kurulu Üyesi

Murat Çökmez - Yönetim Kurulu Üyesi