İşte Suudi Arabistan'ın İlk Güzellik Kraliçesi! Gündem Oldu!

Adı: Rumi el-Kahtani. “MissUniverse” yarışmasında Suudi Arabistan’ı temsil edecek.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Pullu elbisesi, çıplak omuzları ve hafif dekolte göğsüyle 27 yaşındaki manken , Suudi Arabistan’ı temsilen güzellik yarışmasına katılacak. Bu, Suudi Arabistan için bir ilk oluşturacak. Ayrıca, Bahreyn dışında Körfez emirliklerinde de ilk kez görülecek.

 

Manken olan Rumi El-Kahtani, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan adına “MissUniverse” yarışmasına katılmak için aday olduğunu duyurdu. Riyad doğumlu olan Rumi El-Kahtani, Instagram’da  yaldızlı pullarla süslenmiş uzun elbisesi ile çekilmiş bir fotoğrafını  yayınladı.  Omuzları çıplaktı, başında uzun saçlarını süsleyen bir taç vardı ve Suudi Arabistan bayrağı önünde gururla poz veriyordu. Sosyal medyada bir milyonun üstünde olan takipçilerine, “Suudi Arabistan’ı ilk kez katılacağı MissUniverse güzellik yarışmasında temsil etmekten gurur duyuyorum” diye yazdı.

 

Diş hekimliği diploması olan Rumi El-Kahtani daha önce Suudi Arabistan Güzeli, Orta-Doğu Güzeli, Arap Dünyası Barış Güzeli ünvanlarını kazandı. “MissUniverse” yarışması 18 Eylül’de Meksika’da yapılacak. Rakip güzellik yarışması “MissMonde”un aksine, kraliçe adaylarının mayolu defilesini içermeyen bu yarışma yarışmacıların ulusal ve geleneksel giysileriyle podyumda boy göstermelerine öncelik veriyor. Rumi El-Kahtani’nin adaylığı Suudi Arabistan’ın aşırı muhafazakar imajında bir gedik açmayı amaçlıyor.