İsviçre'de Bir Yılda 65 Bin Kişi Dinden Çıktı!

Avrupa, Amerika, Avustralya başta olmak üzere dünyanın her yerindeki kiliselerde geçmişte ve günümüzde yaşanan çocuklara yönelik cinsel tacizler, hatta tecavüzler gideren artan sayıdaki Hristiyan’ı dinden soğutuyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bunun en somut örneklerinden biri İsviçre’de görüldü. Son bir yılda 34 bin 561 Katolik ve 30 bin 102 Protestan, mensup oldukları kiliselerinden kaydını sildirdi. Bir önceki yıl da 34 bin 182 Katolik ve 28 bin 540 Protestan kiliselerini terketmişti.

 

Önümüzdeki yıllarda dinden çıkanların sayısının çığ gibi artması öngörülüyor. Zürih Üniversitesi’nin araştırmasına göre, İsviçre’de de Katolik kilisesinde patlak veren cinsel istismar skandalı, cemaat üzerinde şok etkisi yarattı. Sadece bir kantonda bu skandalın ardından 3 bin 223 kişi kiliseye veda etti.

 

isvicre de bir yilda 65 bin kisi dinden cikti

34.561 Katolik ve 30.102 Protestan son 12 ayda kiliselerinin cemaatinden ayrıldılar

 

İsviçre Katolik Kilisesi’ndeki rezaletin sarsıntıları devam ederken İspanya’dan daha da kötü bir haber geldi: 1970’den günümüze kadar geçen sürede 200bini aşkın çocuk papazların, rahiplerin cinsel tacizlerinin, hatta tecavüzlerinin kurbanı olmuştu.

 

Avrupa’nın en dindar, en koyu Katolik ülkelerinden biri olan İspanya, inançlı kesimi şok eden bu kara lekeyi nasıl temizleyeceğini bilemiyor.Ve cemaatin dağılma sürecinin daha da hızlanmasından korkuyor.



Etiketler: