İsviçre'de Evsizler İçin Pizza Kampanyası! Pizzanızın Bir Dilimi Muhtaçlara Bağışlayın!

İsviçre’nin Zürih kentinde artan yoksulluğa karşı yeni bir dayanışma kampanyası başlatıldı: Bir restorana gidenler, “Lütfen bir dilim de muhtaçlara ayırın” sloganıyla ısmarladıkları pizzanın fiyatına 5 İsviçre Frankı daha ekliyor, bu bağışlarla yoksullara pizza dağıtılıyor. Aynı yardım konsepti 3 yıldır Basel’de de uygulanıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Kampanyanın adı: “Pizza Sospesa”. Anlamı: “Farklı bir pizza” Basel’deki “Vito” restoranının başlattığı kampanya Zürih’e ulaştı. Aslında kampanyanın konsepti İtaya’ya ait. Orada bir kafede bir fincan kahve söyleyenler, muhtaç durumdaki kişiler ikinci fincanın bedelini bağışlıyorlar. Basel ve Zürih’te de konsept aynı. Tek farkla: Kafe yerine pizza . Müşteri bir dilim pizzanın fiyatı olan 5 Frank bağışlıyor, toplanan paralar sivil toplum örgütleri aracılığıyla yoksul kişilere dağıtılıyor.

 

Kampanyanın öncüsü “Vito” restoranı, Basel’de bugüne kadar 2 bin dilim pizzanın muhtaç kişilere dağıtıldığını açıkladı, “Özellikle kış aylarında, sokakta yaşayan muhtaç kişilerin sıcak bir yerde bir dilim pizza yemeleri onlara moral oluyor” dedi.