İsviçre Toplu Bunalımda! Her 11 Çocuktan Biri İntihar Etmeyi Denedi!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) İsviçre şubesi yöneticisi Bettina Junker, ülkede her 3 çocuktan birinin akıl sağlığının sıkıntı verici olduğunu açıkladı. Junker’i en çok sarsan olgu: Her 11 çocuktan birinin intihara kalkışmış olması. “Bu, bir okuldaki her hınıfta en az 2 öğrencinin hayatına son vermeyi denemesi anlamına geliyor” dedi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

UNICEF araştırmasında en ürkütücü tespit şu: Gençlerin çok büyük çoğunluğu ruhsal sorunlarını en yakınlarıyla bile paylaşmıyorlar. Oysa sorunlarına çözüm bulunabilmesi için psikiatrist desteğine ihtiyaçları var. Ama yanlış anlaşılmaktan veya olumsuz yargılara yol açmaktan korktukları için, bırakın psikiatristi, anne-babalarına bile açılamıyorlar. Devletin sağladığı ücretsiz psikiatri desteğinden yararlananların oranı ise yüzde 3’ü geçmiyor.

 

Neden? Cevap: İsviçre gibi zengin bir ülkede bile bir psikiyatristten randevu almak için en az 6 ay beklemek gerekiyor.

 

Daha vahimi, hastanelerin psikiatri servislerinde yeterli yatak bulunmadığı için çocuklar çoğunlukla ıslah evlerine gönderiliyor. “Çocuk haklarının bu kadar vahim ihlali tüyler ürpertiyor” diyor UNICEF İsviçre yetkilisi.