İtalyan Aktrist Sbilla Barbieri Ötenazi Oldu! Oğluna Dava Açıldı!

Sbilla Barbieri bir İtalyan aktrist, yapımcı ve senaryo yazarı. Özellikle İtalyan TV dizisi “Don Matteo”nun Terence Hill ile paylaştıkları bir bölümünde gösterdiği performans ile biliniyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

2008’de kansere yakalanan 58 yaşındaki Barbieri, geçen Ağustos’ta ötenazi olmak istediğini İtalyan Sağlık Bakanlığı’na bildirdi. Ama başvurusu reddedildi. Çünkü bir yakınının veya bir doktorun desteğiyle ötenazi uygulanması koşullarını taşımıyordu, Asıl önemlisi onu hayatta tutacak bir tedaviye bağımlı olmadığı gösteriliyordu. Bakanlığın kararına isyan etti: “Kanserin son aşamasına geldim. Beni henüz o noktadan uzak olan kanser hastalarıyla nasıl bir tutarsınız?”

 

Sonra İtalya’yı terketti. Açıklaması: “İsviçre’ye gidip özgür irademle ötenazi için yardım istemeye karar verdim. Bunun için gerekli 10 bin Euro param var. Fiziğim de bu yolculuğu yapmaya henüz izin veriyor. Peki ama bu hastalıktan ölmeye mahkum, yerlerinden kalkamayacak, imkanları olmadığı için ötenaziye başvuramayacak durumdakiler ne yapacaklar?. Devlet hayatlarına son vermek isteyen ama bunu gerçekleştirecek imkanı olmayan kanser hastalarının karşılaştıkları bu negatif ayrımcılığa bir çözüm bulmalı.”

 

Sbilla Barbieri, İsviçre’deki bir klinikte, hayatına ve acılarına son verecek olan ilacı, bedenine kendi enjekte etti. Bu ölüm yolculuğunda ona eşlik eden oğlu Vittorio ve eski Senatör Marco Perduca hakkında dava açıldı. Gerekçe: Bir kişinin ölümüne yardımcı olmak. İki adam hakkında 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.