Japonya’da Bir Masal Diyarı: Hirosaki Park!

Ünlü Facebook sayfası Must Do Travels, sayfasından yayınladığı videosunda Japonya’nın yaklaşan Kiraz Çiçeği Festivali’ne atıfta bulundu.

 

Japonya’nın geleneksel festivallerinden Kiraz Çiçeği Festivali her yıl milyonlarca turiste destansı bir deneyim yaşatıyor. Ülkenin bir çok yerinden yer alan Sakura yani “Süs kiraz çiçekleri” her yıl Mart ayının son haftasından itibaren 2 hafta boyunca seyredenlere muhteşem güzelliklerini sunuyor.

 

Japon halkı sakura ağaçlarının her yılın bu zamanı yaptıkları bu muhteşem gösteriye ayrı bir önem veriyor. Kiraz çiçeklerinin kar yağışı gibi serptikleri yollarda yürüyen Japon Halkı, bu etkinliğe “Hanami” adını veriyor.

 

Ülkenin ana adası olan Honşu’nun en kuzeyinde yer alan Aomori şehrindeki tarihi Hirosaki Sarayı’nın etrafındaki park, birçok Japona göre ülkenin en önde gelen 3 ‘hanami’ yerinden biri olma özellğini taşıyor. Hirosaki Park’ta 80 değişik türdeki 2600 kiraz ağacı, gece gündüz bir renk cümbüşü sunuyor.

 

İşte Must Do Travels isimli fenomen Facebook sayfası kiraz çiçeklerinin bu eşsiz gösterisini sergileyen videoyu takipçileri ile paylaştı. Aşağıda bu eşsiz gösteriden kareleri bulabilirsiniz.