Jeff Bezos'tan Eva Longoria'ya 50 Milyon Dolar Bağış!

Amazon’un patronu Jeff Bezoz, her yıl toplum ve insanlık için çalışan iki kişiye yüklü bağış yapıyor. 50’şer milyon dolardan toplam 100 milyon dolar. Bu bağışlar nişanlısı Lauren Sanchez ile birlikte kurdukları “Courage and Civility Awards” vakfı aracılığıyla dağıtılıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu yılın talihlilerinden biri düşük gelirli bölgelerde yaşayan Latin kökenli (Bir başka deyişle İspanyol ve Güney Amerika kökenli) kişilerin hayatlarını iyileştirmek için bir vakıf kuran aktrist Eva Longoria oldu. (İkinci ödül emekli Amiral,  Teksas Üniversitesi’nin eski Mütevelli Heyeti Başkanı Bill McRaven’e verildi.)

 

Longoria’nın vakfı “Mikro kredi” diyebileceğimiz küçük maddi desteklerle sözkonusu kişilere işlerini kurmalarına destek vermeyi amaçlıyor. Longordia ödül için şöyle konuştu: “ABD’deki Latin kökenliler olağanüstü potansiyele sahip ve hızla büyüyen bir grup oluşturuyor. Ancak onarın yaşamlarını yükseltmek için gerekli altyapıdan ve fırsatlardan yoksunuz. Ben bu boşluğu bir ölçüde olsun kapatabilmek için vakıf kurdum.”

 

İkinci ödül sahibi Bill McRaven, kendisine verilen 50 milyon dolarlık ödülü 3 konuda değerlendirecek: Hayatını yitirmiş eski askerlerin çocuklarının eğitimi, eski askerlerin akıl sağlıklarının tedavisi ve geleceğin askeri komutanlarının yetiştirilmesi için eğitim sistemine destek.

 

Jeff Bezoz, 2022’de yaptığı açıklamada, servetinin çoğunluğunu yaşadığı sürece hayır işlerine dağıtacağını, iklim değişikliği ve barış, şans eşitliği gibi alanlarda çaba harcayanlara öncelik vereceğini bildirmişti.