K-Pop Grubu BTS'nin Henüz Askere Gitmemiş 4 Üyesi Askere Çağrıldı!

“K-Pop” denilince akla gelen ilk grup olan “BTS”nin henüz askere gitmemiş olan son 4 üyesi de Milli Savunma Bakanlığı’na başvurarak orduya katılma işlemlerini başlattı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

10 yılda dünya çapında bir kültürel fenomene dönüşen 7 üyeli “BTS” grubu Güney Kore ekonomisine baş döndürücü rakamlarda katkıda bulundular. Dünyanın her yerindeki hayranları “Army” adıyla uluslararası bir fan ağı oluşturdular.

 

Ancak bu kadar ünlü olmak ve Güney Kore’ye böylesine paralar kazandırmak bile, onları askerlikten muaf kılamadı. Çünkü, Güney Kore yasalarına göre, fiziksel bir sorunu olmayan her genç en az 18 ay askerlik yapmak zorunda.

 

Grubun en büyüğü ya da yaşlısı Jin, geçen Aralık’ta orduya katıldı. Onu geçen Nisan’da J-Hope, Eylül ayında da Suga izledi.

 

Grubun kalan 4 üyesi, RM, Jimin, V ve Jung Kook çok yakında onlara katılacak. Grup adına yapılan açıklamada, “Askerlik hizmetimizi tamamlayıncaya kadar bizi sevmeye devam edin” denildi.

 

Ancak müzik çevreleri, grubun askerlik sonrası ayakta kalıp kalmayacağını tartışıyor. Çünkü, K-Popun bir çok yıldızı askerlik dönüşü kariyerlerini sürdürmekte zorlanıyor. Neden? Çünkü onlar askerdeyken yeni gençler, yeni sanatçılar boşluğu kolayca doldurabiliyor.

 

Zaten “BTS” grubu da geçen yıl “Tükenmişliklerini” gerekçe göstererek hayranlarından bir mola istedi. Hatta üyelerinden bazıları kariyerlerine tek başına devam etme arzusunu bile açıkladı.

 

Bununla birlikte grubun çalıştığı “Hybe” ajansı, “BTS”nin 7 üyesinin 7’sinin de kendileriyle sözleşmelerini yenilediğini ve askerlik dönüşü yine birlikte olacaklarını duyurdu.



Etiketler: