Kadınların Çenelerinden Neden Kıl Çıktığı Ortaya Çıktı!

Kadınların çenelerinde kıl çıkması son derece doğal ve tüm dünyada son derece yaygın. Peki bu sebebi ne olabilir? Kadınların çenelerinde kıl çıkması utanılacak bir durum değil; çünkü hemen hemen tüm kadınlarda görülüyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Bu kıl, hormonlardan, yaştan, bazı hastalıklardan, hatta genetik nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Bu kıldan kurtulmak için çeşitli yöntemler var: Cımbız, balmumu, lazer ve hatta traş makinesi veya jilet.

 

Aslında cinsiyet farkı olmaksızın tüm insanlar çenelerihizasında kıllarla doğuyorlar. Yaş ilerledikçe erkeklerdeki hormonlar bu kılları sakala dönüşüyor, Kadınlardaki erkeklik hormonları ise salgıların yetersizliğinden ötürü birkaç tane kıl olarak kalıyor. Bir kadının çenesinde kıl sayısı veya kümesi fazlaysa, bu çok büyük olasılıkla erkek hormonunu öne çıkaran hormon dengesizliğinden kaynaklıyor olabilir.

 

Tüm kadınları etkileyen hormon dengesizliklerinden biri de menopoz. Yumurtalıklar östrojen üretimini giderek daha çok azaltıyor, sonunda durduruyor, bu da kadınlarda erkek hormonlarına meydanı boş bırakıyor.

 

Kadınlarda yaş ilerledikçe çenede daha fazla kıl belirmesinin nedeni bu.



Etiketler: