Kahve Falı Nasıl Bakılır? Oytun Erbaş Anlattı!

Youtube'da yayınladıkları seminerlerle geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan Tedx Talks, yayınladıkları videolarında Oytun ErbaÅŸ'ı konuk ederlerken, ErbaÅŸ kahve falı bakmak konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladıkları seminerlerle geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan Tedx Talks, yayınladıkları videolarında Oytun ErbaÅŸ'ı konuk ederlerken, ErbaÅŸ kahve falı bakmak konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladıkları içeriklerle geniÅŸ kitlelerin dikkatini çekmeyi baÅŸaran Tedx Talks, yayınladıkları videolarında Oytun ErbaÅŸ'ı konuk ederlerken, ErbaÅŸ kahve falı bakmak konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Yayınladıkları videolarında "Oytun ErbaÅŸ Tıp DoktorluÄŸu Bilgilerini Dahi Beyniyle Harmanlayıp Bizlere Kahve Falına Nasıl Farklı Bakış Açısı Getirilir'i Anlatıyor. Oytun ErbaÅŸ 1978 yılında ÖdemiÅŸ’te dünyaya gelmiÅŸtir. Üniversiteye kadar olan eÄŸitimini ÖdemiÅŸ’te alan ErbaÅŸ, daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmıştır.

 

2001 yılında dönem ikincisi olarak üniversite hayatını tamamlamış, bu süre zarfında TUS’ta 7 kez derece yaparak ilk 10’a girmeye hak kazanmıştır. Ä°laç AR-GE çalışmaları, sinirbilim ve fizyoloji gibi alanlarda dersler vermekle birlikte baÅŸta Ege Üniversitesi olmak üzere birçok üniversitede öÄŸretim üyeliÄŸi yapmıştır. ABD Illinois eyaletinde “Experimental Medicine” ve Gebze-Kocaeli Tübitak Teknoloji GeliÅŸtirme Bölgesi’nde “Deneysel Tıp” ilaç AR-GE laboratuvarlarının kurucusudur.

 

Birçok uluslararası dergide 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanmıştır. Yaptığı deneysel çalışmalar sonucu 2013 yılında Uluslararası Otolojik Cerrahi DerneÄŸi’nden Kulak Burun BoÄŸaz Hastalıkları dalında ‘‘Politzer Ödülü’’ ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji DerneÄŸi’nden ‘‘Jacques Duparc Ödülü’’ kazanmıştır. Doç. Dr. Oytun ErbaÅŸ Ä°stanbul Bilim Üniversitesi’nde görev almakta ve Ä°stanbul Florence Nightingale hastanelerinde AR-GE koordinatörlüÄŸü yapmaktadır.

 

Oytun ErbaÅŸ, 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden dönem ikincisi olarak mezun olmuÅŸtur. TUS’ta 7 kez derece (ilk 10) yapmıştır. Esas deneyim alanı ilaç AR-GE çalışmaları olan ErbaÅŸ, sinirbilim, biyolojik psikoloji, fizyoloji ve fizyopatoloji dersleri vermektedir. Çok iyi derecede ingilizce bilmektedir. Bekardır. Halen Fizyoloji Bilim Dalında Doçent Doktor olarak farklı üniversitelerde öÄŸretim üyeliÄŸi yapmaktadır. Amerika BirleÅŸik Devletleri Illinois eyaletindeki “Experimental Medicine” ve Gebze-Kocaeli & Tübitak Teknoloji GeliÅŸtirme bölgesindeki “Deneysel Tıp” Ä°laç ARGE Laboratuvarlarının kurucusudur.

 

Yaptığı deneysel çalışmalarla, Uluslararası Otolojik Cerrahi DerneÄŸi’nden Kulak Burun BoÄŸaz Hastalıkları dalında ‘‘Politzer Ödülü’’(2013) ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji DerneÄŸi’nden ‘‘Jacques Duparc Ödülü’’(2013) almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerden onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır. Uluslararası indesklerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanmıştır. Ayrıca, Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Medicine ve Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Transplantation dergilerinin yayın sekreterliÄŸi ve yayın editörlüÄŸü görevini yürütmektedir. Çalışma alanları inflamasyon ve psikiyatrik iliÅŸkiler, oksitosin etkileri, epilepsi mekanizmaları ve tedavisi, nörogeliÅŸimsel bozukluklar (otizm) ve tedavisi, diyabetik nöropatide nöroprotektif ilaç denemeleridir" ifadelerini kullanan Tedx kahve falı bakımı hakkında bilgiler verdiler. 

 

Detayları aÅŸağıdan öÄŸrenebilirsiniz.