Kalp Sağlığınız İçin Uzak Durmanız Gereken Besinler

Sağlığımız için tükettiğimiz yiyecekler çok önemlidir. Özellikle yaşlandıkça önceliklerimiz değişir, sağlığımızı ve gücümüzü korumak için daha fazla özen göstermemiz gerekir. Vücudumuzun  en itici gücü olan kalbimizin sağlığı için alabileceğiniz en iyi yöntem ise beslenme düzeninizi gözden geçirmektir.  

 

 

Posta'da yer alan habere göre; Kalp hastalıklarından yaşamını kaybetme ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alması tüketilen besinlerin de önemini arttırdı. Kalbiniz için zararlı olan gıdaları öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edebilirsiniz...

 

SOSİSLİ SANDVİÇ

Sosisli sandviçler ne kadar lezzetli olsalar da, işlenmiş şarküteri eti olduğu için aynı nedenlerden dolayı kalbinizin sağlığını korumak için iyi değildir.

 

HAZIR PİŞMİŞ TAVUKLAR

Dışarıdan aldığınız hazır pişmiş tavuklar genellikle evde mutfağınızda hazırlanan tavuk yemeklerinden daha fazla doymuş yağ ve sodyum içermektedir.

 

KETÇAP

Başta ketçap olmak üzere hazır olarak satın aldığınız tüm soslarda çok yüksek seviyede şeker ve sodyum bulunmaktadır.

 

BARBEKÜ SOSU

Konu barbekü sosu olduğunda aslında onun da ketçap kadar zararlı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu nedenle, kalp sağlığınızı korumak için mutlaka uzak durmanız gereken yiyecekler arasındadır.

 

SOFRA TUZU

YAĞI AZALTILMIŞ SALATA SOSLARI

Azaltılmış yağdan daha kötü bir şey varsa, o da sıfır yağ içeren gıdalardır. Sıfır yağ içeren paketlenmiş atıştırmalıkların daha sağlıklı bir alternatif olduğunu düşüncesi oldukça yanlıştır.

 

YAĞSIZ FISTIK EZMESİ

Mutlaka tamamen doğal içeriğe sahip ve tam yağlı olanları tercih ettiğinizden emin olun.

 

KAHVALTILIK MISIR GEVREKLERİ

Mısır gevrekleri çoğu bireyin kilo verme sürecinde sabah tükettiği besinlerin başına gelir. Ancak bu yiyeceklerin bazıları hiçbir besin değeri sunmadığı gibi şeker alımınızı arttıracaktır.

 

AROMALI SÜTLER

Sade süt sevmeyenlerin severek tükettiği kakaolu, vanilyalı gibi farklı aromadaki sütler aslında oldukça yüksek miktarda şeker içermektedir.

 

PATATES KIZARTMASI

Patates kızartması da en az kızarmış tavuk kadar kalp sağlığınıza zarar. Aşırı patates kızartması tüketimi tip 2 diyabete yakalanma riskinizi de büyük oranda artırmaktadır.

 

CİPS

Çok fazla patates cipsi yemek, diğer yiyecekleri yemeye kıyasla daha fazla kilo almaya yol açmaktadır. Patates cipsi kırmızı etten ve hatta işlenmiş et tüketmekten bile daha zararlıdır.

 

MEYVELİ SMOOTHİELER

Pek çok kişi sağlıklı olduğunu düşünerek smoothielere yöneliyor. Ancak meyveli smoothieler, içlerinde bulunan şeker miktarı nedeniyle aslında oldukça sağlıksızdır. 

 

KONSERVE ÇORBALAR

Konserve olan her yiyeceğin içerisinde sodyum oranı genel olarak yüksektir. Çoğu konserve çorba için, her bir bardağı yaklaşık olarak 500 miligram sodyum içermektedir.

 

MEYVELİ YOĞURTLAR

Meyve aroması içeren yoğurtlar tükettiğiniz her bir porsiyona karşılık altı çay kaşığı ya da daha fazla şeker içermektedir.Kalp sağlığınızı önemsiyor ve korumak istiyorsanız en ideali sade yoğurtları tercih etmektir.