Kanada'da İlginç Olay! Sabun Kullanarak Binayı 9 Metre Kaydırdılar!

Kanada’da bir römork, 2 ekskavatör ve en önemlisi 700 sabun kullanılarak 220 ton ağırlığındaki eski bir otel 9 metre kaydırıldı. Kuzey Amerika’da binaları kaydırmak yaygın bir uygulama bazı binalar devasa kamyonlarla çekiliyor, bazıları da mavnalarla yerinden taşınıyor. 

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Kanada’nın doğu kıyılarındaki Halifax kentinde büyük bir bina çok daha basit bir teknikle yerinden edildi. Apartmana dönüştürülmüş 220 tonluk eski bir otelin 2018 yılında yıkılmasına kararverildi. Ancak binayı satın alan müteahhit yıkmak yerine biraz ötedeki bölgeye taşıyıp restore etmeye karar verdi. Binaları komple taşımakta uzmanlaşmış “S. Rushton Construction” şirketi işi üstlendi. Şirket haftalarca süren hazırlıktan sonra 200 yıllık binanın nasıl “Yürüdüğünü” Facebook’ta yayınladığı bir videoyla gösterdi.

 

Binanın 9 metre kaydırılması için bir römork ve 2 ekskavatörün yanı sıra 700 sabun kullanıldı. İşi üstlenen şirketin patronu Sheldon Rushton ihtiyacı olan ürünü çok iyi biliyordu. Eşinden kenti dolaşıp bulabileceği tüm “Ivory” marka sabunları satın almasını istedi. Ona göre sözkonusu marka sabunlar hem yumuşaktı, hem de az kuruyordu.

 

Eşi kentte 4 gün dükkan dükkan dolaştı, 15 butikte kocasının istediği sabunları buldu. Daha sonra çelik kirişler üstündeki bina silindirler sayesinde hafifçe yukarı kaldırıldı. Ardından kirişlerin altına sabunlar yerleştirildi. Sabunların ezilip un ufak olması ve kirişlerin kaymasını sağlaması için bir kaç saat beklendi. Daha sonra şantiyenin araçları ve 10 kadar işçi devreye girdi. Bina başarıyla 9 metre kaydırıldı. Kullanılmayan 25 sabunu da işçiler evlerine götürdü.

 

Ancak binanın yolculuğu 9 metreyle bitmiyor.300 metre daha yol alması gerekecek.



Etiketler: