Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlıklı bilgilerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kantaron yağının faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlıklı bilgilerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kantaron yağının faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kantaron yağının faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Her derde şifa olan bir yağ bildiğimizi söylesek ne tepki verirdiniz? Kantaron yağı, kantaron bitkisinden elde edilir ve alternatif tıpta sıkça kullanılır. Sarı ve kırmızı renkte iki farklı kantaron yağı vardır. Sarı kantaron yağı bitkinin kurutulmuş çiçeklerinden, kırmızı kantaron yağı ise bitkinin taze çiçeklerinden elde edilir. İki yağın da kullanım alanları ve faydaları aynıdır.  Bu yüzden hangisini isterseniz onu kullanabilirsiniz.

 

Kantaron Yağının Faydaları:

1. Cildinize çok iyi gelir.

2. Sivilce izlerinizi iyileştirir.

3. Yara ve yanık izlerinizi iyileştirir.

4. Hemoroid (basur) tedavisinde etkilidir.

5. Sancılı geçen adet dönemine iyi gelir ve ağrıları giderir.

6. Böcek, sinek ve arı sokmasının iyileşmesini sağlar.

7. Enfeksiyon ile savaşır.

8. Saç dökülmenizi önler.

9. Sindirim sisteminize iyi gelir.

10. Depresyonun etkilerini azaltır.