Karaciğeri Korumak İçin Neler Yapmak Gerekir?

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda karaciğeri korumak için yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgiler verdi. Peki karaciğeri korumak için neler yapmak gerekir? Cevaplar haberimizde.. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda karaciğeri korumak için yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda karaciğeri korumak için yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Karaciğeri korumak için neler yapmak gerekir?

 

Sindirim sisteminizde çok önemli bir rolü olan karaciğerinizi korumaya dikkat ediyor musunuz? Karaciğer, kanınızdaki her türlü zehirli maddeyi filtreler. Ayrıca yiyecekleri sindirmenizi ve enerji depolamanızı sağlar. Bu organ; protein, kolesterol ve safra üretmekten de sorumludur. Genel sağlığınızı korumak için karaciğerinizin sağlığına dikkat etmeniz çok önemlidir.

 

Dilerseniz karaciğerinizi nasıl koruyabileceğinize hep birlikte göz atalım...

 

KARACİĞERİNİZİ KORUMANIZ İÇİN NE YAPABİLİRSİNİZ?

 

1. Alkol ve sigara kullanmayın veya azaltın.

2. Düzenli egzersiz yapın.

3. İlaç kullanımınıza dikkat edin.

4. Hepatit gibi virüslere karşı dikkatli olun.

 

KARACİĞERİNİZE İYİ GELEN YİYECEKLER

 

1. Kahve

2. Yeşil çay

3. Greyfurt

4. Yaban mersini

5. Üzüm

6. Armut

7. Pancar

8. Brokoli ve Brüksel Lahanası

9. Badem

10. Sarımsak

11. Zeytinyağı

12. Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler