Karaciğerinizi Rahatlatmak İçin 4 İçecek! İşte Detaylar..

Çok yağlı ve çok şekerli yiyeceklerde ölçüyü kaçırdığınızda, sabahları şu 4 içecekten biriyle güne başlamanız, karaciğerinizi hem rahatlatabilir, hem de güçlendirebilir. Böylece karaciğeriniz besinlerdeki toksinlerin daha kolay bünyeden atılmasını sağlayabilir.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

İşte o 4 içecek…

 

1-Kahve: Karaciğerin toksinlerden arınmasını sağlayan enzimlerin üretiminde kahve uyarıcı bir işlev görüyor.

 

2-Yeşil çay: Çok yüksek dozda antioksidan içeriyor. Bu moleküller bünyede yağ birikmesinden kaynaklanan karaciğer iltihaplanmasına karşı koruyor.

 

3-Maça çayı: Japonya’ya özü yeşil çay tozu olan ve kaynar suyla hazırlanan bu içecek gerçek bir antioksidan kaynağı. Yeşil çaya çok benziyor ama ondan daha yoğun.

 

4-Smoothie: Taze meyve veya meyve suyundan, süt veya yoğurt eklenerek yapılan “Milkshake” tarzı bir içecek bu. Ancak meyve veya meyve suyuna sebze eklenmesi hem faydasını, hem de etkisini artırıyor. Lahana, ıspanak ve brokoli gibi sebzelere kırmızı meyveler ekleyerek bir karışım elde edilmesini önerenler de var. Hatta bazı uzmanlar pancar, elma, salatalık gibi ürünlerle zenginleştirildiğinde, karaciğerin bayram yapabileceğini belirtiyorlar.



Etiketler: