Kaş Arası Dolgu Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzdür. Güzelliğe önem veren kadınlar kaş arası dolgusu yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği kaş arası dolgusu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Zamanla yüz tonunda gözlenen kayıp yüz bölgesinin hacim kaybetmesine ve sonuçta cilt sarkmalarına neden olur. Bu durumda dolgu uygulamaları ideal çözümdür. İfade kayıplarına sebep olacak ölçüde alın bölgesinde bir problem varsa iki kaş arası dolgu gerekebilir. Kaşlar yüz ifademizi oluşturan çok önemli bir bileşendir. Buradaki herhangi bir problem genel olarak yüz yapımızı, profilimizi, genel olarak ise imajımızı belirler. Kaş arası çizgiler kaşlarımızı çattığımızda oluşabilir. Bu durumdan rahatsız iseniz bunun kolay bir çözümü olduğunu bilmelisiniz. İki kaş arası dolgu yaptıranlar kaşlarıyla ilgili yaşadıkları sıkıntıları çok kısa bir sürede atlatabilmektedir. 

 

Kaş arası dolgu nasıl yapılır?

 

İki kaş arası dolgu işleminden önce bölge detaylı olarak incelenir. Hangi kısma ne kadar enjeksiyon yapılacağı belirlenir. Uyuşturucu özelliği olan krem sürülmesinin ardından seçilen toksin madde ilgili bölgeye çok ince ve küçük iğnelerden enjekte edilir. Uygulama sırasında hiçbir acı hissetmezsiniz. Yalnızca iğnelerin girişi sırasında sinek ısırığına benzer bir his oluşur. Bu açıdan, iki kaş arası dolgu ağrısız bir işlemdir.

 

Kaş arası dolgu işleminin faydaları nelerdir?

 

Kaş arası dolgu işlemi, diğer dolgular gibi hyalüronik asit içeren maddelerle yapılır. Hyalüronik asit aslında bünyemizde doğal olarak bulunan, zaman içinde azalan, ömrü kısa olan bir maddedir. Bunların içerisinde çapraz bağ denilen yapılar katılarak ömürleri uzatılır. Böylece çukurlaşmış olan bölgelere hacim vermek amacıyla kullanılır. Hyalüronik asit içeren dolgular çok hızlı etki gösterir. İki kaş arası dolgu yaptıranlar istedikleri görünüme çok kısa bir süre içinde ulaşabilir. Hyaluronik asit enjeksiyonu cildimizle ilgili pek çok şikayetimize güvenli ve etkili çözümler getirir. Hyalüronik asitle iki kaş arası dolgu sonrası daha pürüzsüz ve esnek bir cilde sahip olursunuz. Hyalüronik asit vücudumuzun her dokusunda yer alan hayati öneme sahip bir maddedir. En önemli görevlerinden biri cilt yaşlanmasını geciktirmesidir. Bu maddenin kullanıldığı dolgu çeşitleri vücudumuzun daha dinç, sağlıklı ve canlı görünmesine neden olur. Dolgu uygulaması sayesinde yüzün profil görüntüsü iyileştirilebilir. Profil görüntüsünde alın bölgesinin kavsi, burun ucu düşüklüğü ya da burunda kemer olup olmaması, dudak projeksiyonunu yeterliği ve çenenin geride olup olmaması gibi durumlar düzeltilmesi gereken durumlardır. Alın bölgesinde yapısal olarak çukurluğu olan kişilerde bu bölge dolgu ile tedavi edilerek o bölgeye olması gereken bombeli görünüm kazandırılabilir. Enjekte edilebilir hyaluronik asit ince çizgilerin ve kırışıklıkların, yüz kıvrımlarının görünümünü azaltmak, yüz ve dudaklarda yapı, çerçeve ve hacim oluşturmak için kullanılır. Özellikle yüz bölgesinde uygulanan bu dolgular hastaların memnuniyetini kazanmıştır, kaş arası dolgu da bu uygulamalardan biridir.

 

Kaş arası dolgu sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 

İki kaş arası dolgu işleminden hemen sonra gündelik yaşamınıza dönebilirsiniz. Gerek tedavi sırasında gerekse sonrasında herhangi bir ağrı hissetmezsiniz. Doktorunuz bir süre tedavi bölgesine dokunmamanızı ve bir şey değdirmemenizi önerecektir.

 

Kaş arası dolgu hemen etki eder mi?

 

Diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi iki kaş arası dolgu işlemi de etkisini yaklaşık 1 hafta sonra göstermeye başlar. Ancak her hastada farklı sonuçlar beklenebilir. Tedavi sonrası doktorunuz tedavinin etkilerini düzenli olarak kontrol edecektir. Herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda ek tedavi seçenekleri önerebilir.

 

Kaş arası dolgu kalıcı mıdır?

 

Hyalüronik asit içeren dolguların kullanılan hyalüronik asit çeşidine göre kalıcılık süreleri 6 ila 18 ay arasında değişir. Uygulama bölgesi ve kullanılan hyalüronik asit konsantrasyonu kalıcılık sürelerinde önemli etmenlerdir. Elbette kalıcılık süresini etkileyen faktörler bunlarla sınırlı değildir. Aynı zamanda hyalüronik asidin zamanla erimesini sağlayan hiyaluronidaz enzimi de önemlidir. Vücudumuzda normalde üretilen bir enzim olan hiyaluronidaz bazı haftalarda metabolik olarak çok aktif olmaktadır. Bu hastalar dolgu uygulamalarını diğer kişilerden daha kısa süre kullanır. Bu enzimin aktivitesinde dış etkenler de önemlidir. Özellikle hamam, sauna, solaryum gibi sıcak ortamlara sık giren hastalarda dolguların kalıcılık süresi kısalabilir. Su tüketiminin az olması, yoğun sigara ve alkol tüketimi de hiyaluronidaz enziminin üretimini kısıtlayabilir. Bu gibi durumlarda dolgunun kalıcılık süresi de olumsuz etkilenecektir. Doktorunuz tüm bu konularda sizi tedavi öncesi ve sonrasında bilgilendirecek, bu yönde öneriler sunacaktır. Önerileri titizlikle uygulamanız durumunda dolgularınızın kalıcılık süresi mümkün olduğunca uzun olacaktır.

 

Kaş arası dolgu yan etkileri nelerdir?

 

İki kaş arası dolgu işleminin yaygın görülen herhangi bir yan etkisi yoktur. İşlem öncesi doktorunuz tıbbi geçmişinizi inceleyecek, işlem yapılmasına mani herhangi bir durum olup olmadığını tetkik edecektir. Onun onayı sonrasında iki kaş arası dolgu yaptırabilirsiniz. Herhangi bir riskli durum varsa zaten iki kaş arası dolgu için onay verilmeyecektir. Alanında uzman profesyonellerle çalışmanız halinde tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi iki kaş arası dolgu işlemini de sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde yaptırabilirsiniz.

 

Kaş arası dolgu sonrası şişlik oluşur mu?

 

Kaş arası dolgu sonrası şişlik görülmez. İşlemin yapıldığı gün günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz. Uygulama yapılan alanda yapılan iğnelerden kaynaklı çok küçük kızarıklıklar oluşabilir ancak bunlar bir ya da iki gün içinde tamamen kaybolacaktır. İşlem sonrasında doktorunuz soğuk kompres yapabilir ya da evde bunu tekrarlamanızı önerebilir. İşlem sonrası eve döndüğünüzde herhangi bir sorunla karşılaşırsanız mutlaka doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.

 

 


Etiketler: