Kaş Sabitleyicisi Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de kaş sabitleyicisidir. Güzelliğe önem veren kadınlar kaş sabitleyici sürüyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği kaş sabitleyici sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl sürülür? İşte cevabı haberimizde...

 

Kaş jeli içeriğine göre hem kaşı dolgunlaştırma hem de sabitleme özelliği bulunan bir kaş ürünüdür. Kaş makyajının önemli bileşenlerinden biri olan jeller ile kaşlar arasındaki boşlukları tek seferde doldurmak mümkündür. Ayrıca gün içerisinde hareket ile düşmeye meyilli kaşları kontrol etmeye yarayan jeller makyajın duruşunu güçlendiriyor. Dolgunlaştırıcı özelliği bulunan jeller renkli oluyor. Sabitleyici olarak kullanılan kaş jelleri ise genelde şeffaf bir dokuya sahiptir.

 

Kaş sabitleyici ne işe yarar?

 

Şeffaf kaş jelleri kaşları yukarıya doğru tarar ve sabitler. Böylece gün içerisinde düşmesini önler.  Kaş makyajı tamamlandıktan sonra kullanılan şeffaf jeller makyajı korur ve taze kalmasını sağlar. Kaşlar doğal halinde bırakılacağı zaman yalnızca şeffaf kaş jeli ile şekillendirilerek ıslak bir bitiş elde edilebilir. Bazı kaş jelleri içerikleri ile kaşları besler ve bakım yapar. 

 

Renkli kaş jeli nedir?

 

Bu kaş jelleri içerisinde kaşların doğal rengine uygun pigmentler bulunuyor. Jel formlu yumuşak yapısı sayesinde kolaylıkla uygulanabilen ürünler, farklı ten ve kaş tonlarına uygun renklerde üretiliyor.

 

Renkli kaş jeli ne işe yarar?

 

Renkli kaş jelleri birçok etkiyi tek ürünle sunduğu için seni hızla pratik çözümlerle buluşturuyor diyebiliriz.Renkli kaş jeli kaşlar arasındaki boşlukları tek seferde doldurur. Kaş kalemi ile farı arasında kalanları kendine çeken bu ürünler kısa zamanda maksimum dolgunluğa erişmeni sağlar. Renkli kaş jeli bir defada geniş bir alana uygulanabildiği için genellikle kalın kaş şekli kullananların tercih ediliyor. 

 

Kaş sabitleyici nasıl seçilir?

 

Kaş jeli rengini seçerken kendi doğal kaş rengini baz almalısın. Ardından ten rengin ile uyuma bakmalısın. Eğer saçlarını boyamıyor ve doğal rengiyle kullanıyorsan, kaş jelinin saçlarına uyumuna da bakabilirsin. Ama saçlarını boyuyorsan senin için belirleyici olan doğal kaş tonun olmalıdır. Açık tenliysen ve kaşların sarı tonlarındaysa, buna uygun bir renkli jel seçmelisin. Bu aşamada açık kumral ya da küllü sarı tonlarını tercih edebilirsin. Kumral tonlardaki kahverengi kaşlarını belirginleştirmek için kaşlarınla tam olarak uyuşan kahve tonunu bulmalısın. Açık küllü renklerden ve siyaha dönük koyu kestanelerden uzak durmalısın.



Etiketler: