Kazanma Zamanı Lakers Hanedanlığının Yükselişi

Kazanma Zamanı: Lakers Hanedanlığının Yükselişi

Fotoğraf Kaynağı: IMDb


Kazanma Zamanı: Lakers Hanedanlığının Yükselişi 

Kazanma Zamanı: Lakers Hanedanlığının Yükselişi (Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty) Jerry Buss'un NBA'nın en köklü kulüplerinden Los Angeles Lakers'i satın almasından itibaren takımdaki değişimleri, oyuncuların ve yöneticilerin birbirleriyle ve izleyecilerle olan etkileşimlerini anlatan bir HBO yapımı olarak karşımıza çıkıyor. NBA'nın Magic Johnson ve Larry Bird rekaberiyle birlikte oldukça yükselen popülerliğini Lakers gözünden anlatan yapımın daha ilk sezonu bitmeden ikinci sezonu için onay verilmiş durumda. 2020 yılında Chicago Bulls'un Michael Jordan dönemini anlatan dizisi Son Dans'ın (The Last Dance) başarısının ardından yapımcılar farklı takımların başarılı dönemlerinin anlatıldığı eserlerin yapılması konusunda daha da cesaretlendi.

Hikâye, Son Dans'taki röportaj ağırlıklı ve gerçek kişilerin saha içi/saha dışı görüntülerinin yer aldığı spor belgeseli havasından ziyade ünlü Hollywood oyuncularının yer aldığı, diyaloglarında yer yer mizahın olduğu, sadece basketbol sevenlere değil basketbolla ilgisi olmayan insanlara da hitap eden bir Hollywood sanat yapımı olarak ekranlarımıza yansıtılıyor.

Ünlü spor yazarlarından Jeff Pearlman'ın 80'ler Lakers'i anlattığı 'Showtime' adlı eserinden ilham alıarak hazırlanan yapımda Adrien Brody'den John C. Reilly'e, Jason Clarke'den Spencer Garrett'e kadar birçok ünlü oyuncu Lakers tarihinde büyük yer etmiş kişilikleri canlandırıyorlar. Jeff Pearlman'ın Lakers'in 1996'dan 2004'e üç şampiyonluk kazandığı dönemle ilgili yazdığı 'Three Ring Circus' kitabı için dizinin başarısına göre çalışma yapılması gündeme gelmişti.

Dizinin başyapımcısı Adam McKay daha önce Don't Look Up, Vice, the Big Short, Succession, the Other Guys gibi eserlerin de yapımcılığını üstlenmişti. Dizide dördüncü duvarın yıkılmasından finansal anlaşmaların çözümlemesine, hızlı yakınlaştırmalara ve arşiv görüntülerinin kolaj benzeri kullanımına kadar Adam McKay'ın tarzını ve etkisini görmek bir hayli mümkün. 

Kazanma Zamanı: Lakers Hanedanlığının Yükselişi

Fotoğraf Kaynağı: IMDb