Kediler Köpekler Gibi Gezdirilebilir Mi?

Küçük mekanlarda yaşayanlar için kedilerin en ideal ev arkadaşı olduğu söyleniyor. Ama bu küçük mekanlar genellikle bahçeden yoksun olduğu için kediler nerede gezecek ve doğal ihtiyaçlarını giderecek. Son zamanlarda yeni bir fikir ortaya atıldı: Kedileri de tıpkı köpekler gibi gezdirmek.

 

Fenoreporter - Dış Habeler Servisi

 

Kedinizi gezdirmek kağıt üzerinde iyi bir çözüm gibi görünebilir. Ancak bu, hayvanın ihtiyaçlarına insan penceresinden bakmak anlamına geliyor. Zira kediler toprağa ve yaşadığı çevreye bağlı ve bu bağlılığı kazanabilmek için zamana ihtiyaçları var. O nedenle yeni bir ortamda onları dışarı bırakmak strese yol açabiliyor. Hele bir başka eve, bir başka mahalleye, daha önemlis bir başka şehire taşınırsanız.

 

Kediyi köpek gibi gezdirmenin iyi veya kötü bir fikir olup olmadığı, kedinizin karakterine bağlı. Kediniz evinizin içinde kendini kafese kapatılmış aslan gibi hissediyorsa, onu dışarı çıkarıp gezdirmek iyi bir çözüm olabilir.

 

Ama kedilere, köpekler gibi hemen tasma takamazsınız. Doğru çözüm, yelekli koşu takımı. Bunun için kedinizi küçük yaştan itibaren evin içinde koşu takımı takarak alıştırmanız gerekiyor. Sonra bu koşu takımına bir tasma ekleyerek evinizin içinde dolaştırıp onu dışarıdaki gezmelere hazırlamalısınız.

 

Bu aşamaları geçtikten sonra kedinizi ilk gezintiye çıkarabilirsiniz. Dolaşacağınız bölgeyi iyi seçmeniz gerekiyor. Çünkü gürültülü ve örneğin çok köpeğin dolaştığı bir yere götürürseniz, bu ilk denemenizin fiyaskoyla sonuçlanması kesin. Onu sakin ve doğanın ağır bastığı yerlere ötürüp alıştırmalısınız.

 

Bir önemli nokta: Bu ilk geziye çıkmadan önce kedinizin aşılarının tam olduğunu ve çipinin boynunda olduğunu kontrol etmelisiniz. Çünkü kaybattiğinizde veya kaybolduğunda o çip sayesinde kedinize kavuşabilirsiniz.



Etiketler: