Kelly Louise Smith May 3 Yıldır Geçmeyen Koronavirüs Nedeniyle Ötenazi Yaptırmaya Karar Verdi!

39 yaşındaki İngiliz vatandaşı Kelly Louise Smith-May, 2021 Aralık’ında Koved-19’a yakalandı. 4 çocuk annesi genç kadın’ın sağlığı o tarihten beri her geçen gün daha da kötüye gitti. O kadar ki, canından çok sevdiği çocuklarıyla bile ilgisini kesti.

 

Sadece çocuklarıyla değil, dünyayla da bağları koptu. Yatağa çakılıp, dayanılmaz ağrılarla boğuştu. Sonunda hayatını yaşanmaz kılan ağrılardan kurtulmak için ötenazi olmaya karar verdi. Daha doğrusu birinden destek alarak hayatına son vermeye, yani intihara.

 

İngiltere’de birinin yardımıyla intihar etmek yasak. O nedenle genç kadın, bu uygulamanın serbest olduğu İsviçre’ye gitmeye karar verdi.

 

Bir yakın dostu anlatıyor: “Kelly bu kararı kolay almadı. Geçmek bilmeyen Kovid-19 onda kronik yorgunluk sendromuna dönüştü. Fiziken tükendi. Ayrıca tüm vücudunu sarsan dayanılmaz ağrılarla, uykusuzlukla, idrak yetersizliğiyle mücadele etti. Gün boyunca karanlıkta yatıyordu. En küçük bir ışık, gürültü, koku, bir şeye dokunmak veya hareket etmek ona tarifsiz acılar veriyordu.”

 

Hastalık ilerledikçe oturamaz, kalkamaz, hareket edemez hale geldi. Eşi Stuart’a bağımlı duruma düştü. Sanki günün her dakikasında biraz daha zehirleniyor gibiydi. Görüldüğü kadarıyla ölüme mahkumdu. 23 ay süren korkunç çileden sonra tüm umudunu yitiren Kelly, “Belli ki çare yok. Uygulanan tüm tedaviler de hiçbir sonuç vermedi” diyerek acılarına son verecek bir çözüm düşündü.”

 

Çözüm? Bir destekçi eşliğinde hayatına son vermek.

 

Adres? İsviçre.

 

Ne var ki, Kelly’nin ve ailesinin, onun bu son isteğini yerine getirecek maddi kaynağı yok.

 

O nedenle bir bağış kampanyası başlatıldı.

 

Yeterli bağış toplanırsa ailesi bir karavanla onu İsviçre’ye götürecek. Daha sonra Basel’deki “Pegasos” kliniğine teslim edilecek. Ancak klinik 10 bin sterlin istiyor.

 

Şimdi ailenin tüm umudu, bağış kampanyasında kliniğin faturasını ödeyecek kadar bir paranın toplanması.