Killing Joke Grubu Gitarist Geordie Walker'ın Ölümüne Ağlıyor!

“Killing Joke Topluluğu”nun kurucusu ve gitaristi Kevin Geordie Walker 64 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Grup Walker’en ölümünü sosyal medyadan duyurdu: Killing Joke’un efsane gitaristi Kevin Geordie Walker’ın Prag’ta 26 Kasım 2023’te sabah saat 06.30’da getirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini hüzünle duyururuz. Ölümü sırasında ailesi yanındaydı. Yıkıldık. Ruhun şad olsun sevgili kardeşim.”

 

Kevin Geordie Walker, “Killing Joke Grubu”nu 1978’de Londra’da kurdu. Grubun diğer üyeleri ve kurucuları şarkıcı Jeremy Jaz Coleman, baterist Paul Ferguson ve bas gitarist Martin Youth Glover idi. Grubu 1980’lerde “Pst-punk”, “Goth”, “Metal” ve “Alternatif rock” tarzlarında 7 albüm çıkardı.

 

Kevin Geordie Walker gizli bilimlere ve inançlara meraklıydı, yakında kopacağına inandığı kıyametten kaçmak için İzlanda’ya taşınmıştı.

 

“Killing Joke” daha sonra bir çok müzik grubunu etkiledi: Örneğin, “Metallica”, kariyerinin başında onların “The Wait” parçasını yeniden yorumladı, ayrıca “Nirvana Grubu”, Amerikalı müzisyen Dave Grohl, “Killing Joke”un etkilediği isimlerdendi. Grup son albümü olan “Pylon”u 2015’te çıkardı.