Kilo Vermeye Yardımcı Baharatlar Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı diyet ve sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kilo vermeye yardımcı baharatlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Peki kilo vermeye yardımcı olan baharatlar nelerdir? Cevaplar haberimizde..

 

Youtube'da yayınladığı diyet ve sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kilo vermeye yardımcı baharatlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık içerikleriyle adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kilo vermeye yardımcı baharatlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Peki kilo vermeye yardımcı olan baharatlar nelerdir? Cevaplar haberimizde..

 

Kilo vermeye yardımcı olan baharatlar nelerdir? 

 

Yaptığınız diyet istediğiniz sonucu vermiyor mu? Uzun bir hafta sonu kahvaltısı ile sil baştan yine kilo mu alıyorsunuz. Yalnız değilsiniz. Kilo verirken hemen hepimiz buna benzer iniş çıkışlar yaşıyoruz. Diyeti sabote eden unsurlardan biri de diyet yemeklerinin çok sıkıcı olması. Salatalar, yağsız tavuk göğsü, diyetik yoğurtlar zaten pek az olan cazibelerini yitirdiğinde diyetin sonu gelmiş demektir.

 

Peki böyle olmak zorunda mı? Baharatlar en gösterişsiz yemeği bile muhteşem lezzetleriyle tatlandıran gıdalardır. Bunun yanı sıra baharatlar kilo verdirir, iltihap giderir, kan şekerini ve kolesterolü düşürür. Hatta bunama rahatsızlığına bile iyi gelen baharatlar bulunmaktadır. Yemeklerinizi tatlandırırken daha az tuz ve daha fazla baharat kullanmayı alışkanlık haline getirdiğinizde kalp sağlığı ve felç riskini ciddi oranda azaltırsınız.

 

İsterseniz kilo vermeyi sağlayan baharatlara hep birlikte göz atalım.

1. Çemen otu

2. Kakule

3. Zerdeçal

4. Zencefil

5. Tarçın

6. Kara biber

7. Kırmızı biber