Kışın Sağlıklı Bir Cilt İçin En İyi 5 İpucu!

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar sağlıklı cilt istiyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği sağlıklı cilt sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? İpuçları nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Kış cildinize zarar verebilir ve kaçış yokmuş gibi hissettirebilir: Dışarıdaki soğuk, fırtınalı koşullar cildinizi kırmızı ve ham bırakırken, iç mekan ısısı havadaki ve cildinizdeki nemi emer, kış mevsimi cildimiz için en kötü zamanıdır. Yılın bu zamanında soğuk hava cildinizdeki nemi çalarak cildin kurumasına, kaşınmasına ve cilt dökülmelerine neden olur. 

 

1- Hava nemlendirici kullanın

 

Soğuk kış aylarında, dış hava tipik olarak daha az su tutar ve daha kuru ve daha soğuk olur. Evinizin tamamında veya en çok zaman geçirdiğiniz odalarda nemlendirici çalıştırın ve iç mekan nem seviyelerini yüzde 40 ila 50 arasında tutmayı hedefleyin.

 

2- Duş süresini ve sıcaklığı azaltın

 

Sıcak su ile uzun süreli temas, cildin doğal nemini alarak sizi daha da kuru hale getirebilir. Duştan hemen sonra, cildiniz nemliyken, nemi vücudunuzda tutmak için zengin nemlendiriciler uygulayın.

 

3- Tahriş etmeyen giysiler giyin

 

Birçok soğuk hava kumaşı kuru kış cildini kötüleştirebilir. Yün ve kaba giysilerin cildinize doğrudan temas etmesini önleyin bu, kuru cildin tahriş olmasına ve kaşınmasına neden olabilir.Bunun yerine, doğrudan cildinize yumuşak, nefes alabilen malzemelerden (pamuk veya ipek gibi) yapılmış hafif katmanlar giyin. Bundan sonra, daha ağır, daha sıcak kazaklarınızı giyebilirsiniz.

 

4- Cildinizi nemlendirin

 

Kış mevsimi, nemlendirmeyi düzgün bir şekilde uygulamak için biraz daha zengin formüller gerektiriyor. Hyaluronik asit gibi bilinen nemlendirici kahramanlarla yapılmış zengin bir krem veya losyon şeklinde yoğun nemlendirici bir nemlendirici arayın. İyi bir nemlendirici, cildinizi nemli tutmaya yarayan hyaluronik asittir. Vazelin gibi cilt bariyeri onarıcı kremler yumuşatıcılar içerir ve daha sonra uygulanabilir. Kış mevsiminde sert ve soğuk rüzgarlara maruz kalmak cildin kurumasına neden olabilir. Cildinizi her zaman nemli tutun ve hyaluronik asit kullanın.

 

5. Gece maskesi kullanın

 

Cilt bakımı maskeleri dünyası oldukça geniştir, ancak gecelik maskelerle uyumayın. Gece cilt rutininizin son adımı olarak tasarlanan gece maskeleri, daha önce uygulanan tüm serumları, kremleri ve yağları tutmaya yardımcı olur. Cilt hidrasyon seviyeleri öğleden sonra azalmaya başlar ve gece boyunca devam eder, bu nedenle öğleden sonra maskeleme cildi nemli tutmak için son derece yararlıdır. 



Etiketler: