Kısırlığı Tetikleyen Durumlar Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kısırlığı tetikleyen durumlarla ilgili detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kısırlığı tetikleyen durumlarla ilgili detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kısırlığı tetikleyen durumlarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

 

İnfertilite veya halk arasındaki adıyla kısırlık günümüzdeki çiftlerin en büyük sorunlarından biri olarak kabul ediliyor. Dünya sağlık örgütü verilerine göre Türkiye’de kısırlık oranı yaklaşık %15. Korunmaksızın bir yıl boyunca düzenli cinsellik yaşanmasına rağmen çocuk olmuyorsa kısırlık sorunu var demektir. Obezite, GDO’lu gıdalar, gıda katkıları, alkol, sigara kullanımı ve stres doğurganlığı azaltan başlıca faktörler arasındadır.

 

Kısırlığın nedenleri çoğu zaman tespit edilebilirken %10 ila 12’lik tespit edilemeyen bir oran bulunmaktadır. Günümüzde halen daha bazı doğurganlık faktörleri gizemini korumaktadır. Hiç tahmin etmeyeceğiniz bir hayat alışkanlığı bile doğurganlığınızı etkileyebilir. Kısırlığın nedeni anlaşılamadığı zaman farklı doktorlara danışmak ve değişik görüşler almak faydalı olabilir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.