Kısırlık Riskini Arttıran Gıdalar ve Maddeler Nelerdir?

Youtube’da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kısırlık riskini arttıran gıdalar ve maddelerle ilgili detaylı bilgiler verdi.

 

Youtube’da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kısırlık riskini arttıran gıdalar ve maddelerle ilgili detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda kısırlık riskini arttıran gıdalar ve maddelerle ilgili detaylı bilgiler verdi.

 

Halk arasında kısırlık olarak bilinen infertilite dünyada gitgide artan bir hızla yayılıyor. Amerikan üreme tıbbı cemiyetinin verilerine göre infertilite dünya nüfusunun %10'unu etkisi altına almış durumda. Her ne kadar infertiliteye yol açan tüm nedenleri kontrol altına alamasak da beslenme alışkanlıklarımızı düzenlememiz mümkün. Doğru gıdaları seçmek ve doğurganlığı azaltan yabancı maddelere karşı duyarlı olmak burada kilit önem taşıyor. Yediğiniz yemekler kadar neleri yemekten kaçındığınız da doğurganlık seviyenizi etkiliyor. Sağlığı ve üreme fonksiyonlarını destekleyen gıdalar olduğu gibi, bunları bozacak maddeleri içeren gıdalar da mevcut.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.