Kısmet Dizisi Sema Lale Mansur Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Kısmet dizisi Sema Lale Mansur kimdir? FOX TV'de yayınlanan Kısmet dizisinde canlandırdığı Sema karakteriyle geniÅŸ kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü oyuncu Lale Mansur ile ilgili bilgiler sosyal medyada merak edildi. Peki Lale Mansur kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Kısmet dizisi Sema Lale Mansur kimdir? FOX TV'de yayınlanan Kısmet dizisinde canlandırdığı Sema karakteriyle geniÅŸ kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü oyuncu Lale Mansur ile ilgili bilgiler sosyal medyada merak edildi. Peki Lale Mansur kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

kismet dizisi sema lale mansur kimdir nerelidir kac yasindadir

 

Kısmet dizisi Sema Lale Mansur kimdir?

 

Lale Mansur kimdir? Lale Yurdatapan Mansur (d. 1956, Ä°stanbul), Türk balerin, sinema ve tiyatro oyuncusu. 1976 yılından itibaren Ä°stanbul Devlet Opera ve Balesi'nde baÅŸ balerin olarak görev yaptı. KuÄŸu Gölü'nden Don KiÅŸot'a kadar birçok eserde dans etti. 1992 yılında oyunculuÄŸa baÅŸladı. Ä°lk uzun metrajlı filmi DüÅŸ Gezginleri'ndeki rolü ile Altın Portakal En Ä°yi Kadın Oyuncu Ödülü'ne deÄŸer görüldü. 1956 yılında Ä°stanbul'un Erenköy semtinde doÄŸdu. Babası emekli korgeneral Daniyel Yurdatapan, annesi Suzan Hanım'dır. Dört çocuklu ailenin en küçük çocuÄŸu ve tek kız evladıdır. AÄŸabeyleri Åžanar, Onur ve Oktay Yurdatapan'dır. Sekiz yaşında iken Ä°stanbul Devlet Konservatuvarı Bale Bölümünde bale eÄŸitimine baÅŸladı. Lise eÄŸitimine devam ederken yarı zamanlı olarak konservatuvarda okudu. ÖÄŸrencilik yıllarında Ä°stanbul Devlet Opera ve Balesi’nde sahne deneyimi kazandı. 1976 yılında konservatuvardan mezun olduktan sonra Ä°stanbul Devlet Opera ve Balesi’nde baÅŸ balerin olarak görev yaptı. ‘Carmen’, ‘Hürrem Sultan’, ‘Giselle’, ‘KuÄŸu Gölü’, ‘Åžehrazat’ ve ‘Mavi Tuna’ gibi birçok eserde rol aldı. 1980 ve 1984 yılında yaz ayları süresince Ä°ngiltere’de Kraliyet Balesi ile çalışmalarda bulundu.[1] 1980 yılında, Türkiye'yi sözlerini aÄŸabeyi Åžanar Yurdatapan'ın yazdığı ve Ajda Pekkan'ın seslendirdiÄŸi Pet'r Oil ÅŸarkısının temsil ettiÄŸi Eurovision Åžarkı Yarışması'nda vokal yapıp dans etti. 1988'de Yavuz Özkan'ın "Umut Yarına Kaldı" adlı filminde bir dansçıyı canlandırdı.

 

Ä°lk evliliÄŸini 1975 yılında müzisyen Attila ÖzdemiroÄŸlu ile, ikinci evliliÄŸini 1980 yılında orkestra ÅŸefi Cem Mansur ile yaptı. EÅŸi Cem Mansur'un Oxford Åžehir Orkestrası ÅŸefi olup Ä°ngiltere'ye taşınması gerekince dansı bırakıp kendini yeni bir iÅŸ alanında yetiÅŸtirmeye karar verdi. Oyuncu olmak için Ä°stanbul’da diksiyon eÄŸitimi aldı; Los Angeles’ta oyuncu koçu Eric Morris ile oyunculuk çalıştı (1991).  OyunculuÄŸa 1992 yılında BBC televizyonu tarafından çekilen ve yazar YaÅŸar Kemal’in yaÅŸamını konu alan, yönetmenliÄŸini James Runcie’nin üstlendiÄŸi ‘Childhood’ belgeseliyle baÅŸladı. Aynı yıl, ilk uzun metrajlı filmini çekti. Atıf Yılmaz’ın yönettiÄŸi ‘DüÅŸ Gezginleri’ adlı bu filmde genelev çalışanı Anjelik rolünü canlandırdı ve Antalya Film Festivali’nde ‘En Ä°yi Kadın Oyuncu’ dalında Altın Portakal kazandı.

 

Ä°lk filminin ardından Ersin Pertan’ın yönettiÄŸi ve bir Orhan Kemal uyarlaması olan ‘Tersine Dünya’ (1993), Åžerif Gören’in ‘Amerikalı’ (1993), Ömer Kavur’un ‘BuluÅŸma’ (1995), ‘KarşılaÅŸma’ (2003), Atıf Yılmaz’ın ‘Nihavend Mucize’ (1997), Barış Pirhasan'ın "O da Beni Seviyor" (2001), Ä°lksen BaÅŸarır'ın BaÅŸka Dilde AÅŸk (2009) adlı filmlerinde rol aldı. O da Beni Seviyor filmindeki rolü ile En Ä°yi Kadın Oyuncu dalında 2002 Sadri Alışık Ödülü'ne, 15. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde KarşılaÅŸma filmindeki rolü ile En Ä°yi Kadın Oyuncu Ödülü'ne deÄŸer görüldü. Sinema filmlerinin yanı sıra televizyon dizilerinde de rol aldı. Rol aldığı televizyon dizileri arasında Yorgun SavaÅŸçı, Artist Palas, Åžaşıfelek Çıkmazı, Çatısız Kadınlar, Hatırla Sevgili, Kanal D'de yayınlanan ‘Kavak Yelleri’ dizisinin son sezonu bulunur. 2000 yılında Tiyatrokare'nin sahnelediÄŸi Amerikalı oyun yazarı David Mamet'in Oleanna adlı oyunundaki rolü ile tiyatro oyunculuÄŸuna baÅŸladı. 2002'de oyuncu ve illüzyonist Kubilay Tunçer ile birlikte Açık Tiyatro adlı tiyatroyu kurdu; Tunçer'in yazdığı OlaÄŸan Mucizeler adlı iki kiÅŸilik oyunda rol aldı. Oyunu Ä°ngilizce olarak Edinburgh ve Londra'da da sahneledi. Ardından, Açık Tiyatro'nun Katil UÅŸak adlı oyununda ÅŸizofren bir kadını canlandırdı. 2006'da Akbank Sanat Prodüksiyon Tiyatrosu’nda Işıl KasapoÄŸlu'nun sahneye koyduÄŸu Antiloplar adlı oyunda rol aldı. 1990'lı yıllardan itibaren insan hakları, Kürt sorunu, Ermeni sorunu, hayvan hakları konularında eylemlere katıldı. 1994 yılında 2 Aralık gecesi Özgür Gündem gazetesi binalarının bombalanmasının ardından bombaya karşı tepkilerini Ä°stiklal Caddesi’nde gazete satarak gösteren aydınlar arasında yer aldı. 2000 yılında "DüÅŸünceye Özgürlük-2000" adlı kolektif kitaba yayıncı sıfatıyla imza atan 16 kiÅŸi arasında yer aldı. Bu eylemi nedeniyle suç iÅŸledikleri öne sürülerek 15 yıla kadar ağır hapis istemiyle yargılandı ve beraat etti. 2008 yılında bir grup aydının düzenlediÄŸi Özür Diliyorum Kampanyası’na imza attı. 2009 yılında Diyarbakır'da koyun otlatırken meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ceylan Önkol'un ölümü ile ilgili olarak Karakol Komutanlığı yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunan sanatçılar arasında yer aldı. 2013 yılında devrin hükûmeti tarafından Türkiye-PKK çatışması'nı çözmeye yönelik giriÅŸimler kapsamında kurulan Akil Ä°nsanlar Heyeti'nde yer aldı