Kızına Dünyanın En Uzun İsmini Verdi! Tam 25 Kelime!

İspanya’da Fernando Fitz-James Stuart y Solis adındaki bir dük yeni doğan kızına 25 sözcükten oluşan bir isim koymak istedi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bir bebek doğduğunda ailelerin “Adını ne koyalım” sorusu ” çoğu kez günlerce süren tartışmalara neden olur. İspanya’da Huescar Dük ve Düşesi’nin böyle bir derdi olmadı. Çünkü iki tarafın da isteklerini karşılayacak bir çözümde uzlaştılar: Çocuklarının adı tam 25 sözcükten oluşuyordu!

 

Dük Fernando Fitz-James Stuart y Solis (Onun adı da ne kadar uzun) ve Düşes Sofia Palazuelo’nun kızları 2023 başında doğdu. Ancak bebeğe konulan ad gizli tutuldu. Bu sırrın nedeni yeni ortaya çıktı: Çift kızlarına gelmiş-geçmiş tüm atalarının adlarını vermişti.

 

İşte bebeğin adı: Sofia Fernanda Dolores Cayetana Teresa Angela de la Cruz Micaela del Santisimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santisima Trinidad y Todos Los Santos.

 

Soylu çift (Ne de olsa dük ve düşes) kızlarının adını 7 Ekim’de Sevilla’daki bir kilisede düzenlenen vaftiz töreninde açıkladı. Ama yetkililer tarafından uyarıldı. Kentin nüfus müdürlüğü, çocuğa telaffuz edilemeyecek kadar çok sözcükten oluşan bir ad konulamayacağına karar verdi.

 

Dük, “Ailemizin mirasını kızımın adında yaşatmak istiyoruz” diye itiraz etti. Ekledi: “Özellikle de 2014’te hayatını kaybeden büyük annemiz Albe Düşesi Cayetana’nın anısını.”

 

Albe Düşesi Cayetana, Guiness Rekorlar Kitabı’na geçen bir ada sahipti. Tam 54 sözcük!

 

Çünkü, 5 kez İspanya Büyük Düşesi, bir kez Kontes, 18 kez Markiz, 18 kez Kontes, bir kez İkinci Kontes asalet ünvanlarını almıştı.