KÖFN Grubundan Dikkat Çeken Açıklamalar! 'Her Şey Bir Facebook İlanı İle Başladı'!

Salman Tin ve Bilge Kağan Etil'in kurdukları KÖFN grubu 'Gör Beni' programında Armağan Çağlayan'ın konuğu olurlarken, çarpıcı açıklamalar yaptılar. 

 

Salman Tin ve Bilge Kağan Etil'in kurdukları KÖFN grubu 'Gör Beni' programında Armağan Çağlayan'ın konuğu olurlarken, çarpıcı açıklamalar yaptılar. 

 

kofn grubundan dikkat ceken aciklamalar hersey facebook ilani ile basladi

 

'Çok kültürlü olarak büyüdüm' 

 

Sözlerine geçmişi unutamadığını, hep geçmişte yaşama isteğinden bahsederek başlayan KÖFN grubu üyelerinden Bilge Kağan Etil, yaşamı boyunca bir çok ilde büyüdüğünü, farklı kültürlerle yoğurulduğunu bunun ailesinin devlet memuru olmasıyla, sürekli tayinlerinin çıkmasına bağladı. Çocukluğundan beri müzikle ilgisi olduğunu söyleyen Etil, küçük yaşlarda Elbistan, Yozgat, Konya gibi bölgelerde yaşadığından bahsetti. 6 Şubat depreminin etkilediği Elbistan'ın hayatında önemli bir yeri olduğundan bahseden Etil, Elbistan'da müzik ile ilgili hayallerine daha çok inandığını söyledi. Çocukken katıldığı düğünlerde klavye yerine davulların kullanıldığını belirten Etil, kendisine su bidonlarından davullar yaparak ritm tuttuğunu söyledi. 

 

kofn grubundan dikkat ceken aciklamalar hersey facebook ilani ile basladi

 

'Müzik Öğretmeni olmak istiyordum' 

 

Liseyi Konya'da okuduğunu ve ilk müzik öğretmeni olmak istediğini, Konya'da liseyi bitirdikten sonra sınavlara girdiğinde 'Müzik Öğretmenliği'ni kazandığını söyleyen Etil, 3 yıl müzik öğretmenliği bölümünü okuduktan sonra Konya'da kendisini iyi anlatabileceği kimse olmadığı, sadece Doğan Hoca olduğu için bir karar alarak ya yurtdışına ya İstanbul'a gideceğini belirterek İstanbul'a taşınma kararı aldığını belirtti. İstanbul'a geldiğinde caz piyanisti olma hayali olduğunu belirten Etil, bu vesile ile birçok isimle tanıştığını dile getirdi. Sonrasında İstanbul'da bir konservatuvarı girerek ses mühendisliği üzerine eğitim aldığını belirten Etil, Akbank Caz Festivali'ne katıldığını ve olumlu tepkiler aldığını dile getirdi. 

 

kofn grubundan dikkat ceken aciklamalar hersey facebook ilani ile basladi

 

Herşey bir 'Facebook' ilanı ile başladı!

 

Caz konusunda da tatmin olamadığını dile getiren Etil, ardından İstanbul'un çok pahalı bir şehir olduğunu bildiğinden bir ev arkadaşı aradığını dile getirdi. İstanbul'da ev arkadaşı ararken Facebook'ta bir ilan gördüğünü ve Selman Tin ile şimdiki kız arkadaşı ve arkadaşlarıyla tanıştığını dile getiren Bilge Kağan Etil, "Facebook grubunda işte Salman ve işte kız arkadaşım Merve'nin açtığı böyle bir ilan var ben tabi kim oldukları hakkında hiçbir bilgim yok. sadece birkaç ilana baktığımda Bunlar sadece Facebook iletileri bu arada direkt seçtim ve Hani mesaj attım hemen cevap geldi aslında biz biriyle görüştük ama hani yakınsan Sen de gel oldu Hemen atladığımda dolmuşa böyle hasta hasta yanlarına gittim ve konuştuk yani Bu arada birbirimizin müzisyen olduğundan hani öyle bir kriter arama falan yok benim bir an önce bir ev bulmam lazım. Onların da bir ev arkadaşı bulmaları lazım. Böyle birbirimizi bulmuş olduk. Ondan bir ay sonra zaten müzik yapmaya başladık. Planlanmış gibi tesadüf ama büyük bir tesadüf. Çünkü kim ya aslında Facebook'taki bir ilan ikinizin de hayatını değiştirdi hayatını değiştirmiş oldu çünkü bu şarkı bu yaptığınız şeylerle insanların hayatlarına bir şekilde konuk oluyoruz onlardan gelen yorumları görüyoruz ve hani o tepkileri düşününce o ilan sadece bizim değil herkesin hayatını değiştirdi." ifadeleriyle herşeyin bir Facebook ilanı ile başladığını dile getirdi. 

 

 

Detaylarları Gör Beni programının devamından öğrenebilirsiniz.