Kömür Sabunu Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar kömür sabunu kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği kömür sabunu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Ciltteki gözenekleri temizleyerek boyutlarını küçültür. Doğal bir cilt yenileyicidir. Cildi daha pürüzsüz ve ışıldayan bir forma sokmak için üretilmiştir. İçeriğindeki aktif karbon kömür parçacıkları aşırı yağı absorbe eder.

 

Kömür sabunu ne işe yarar?

 

Kömür sabunu ciltte biriken bakteri, kir ve toz sonucu oluşabilecek yağlanmanın önüne geçerek cildin nem dengesini düzenler. Çok fazla kire maruz kalan ciltte tıkanmış gözeneklerin açılmasını sağlar. Düzenli kullanım sonucunda kir ve yağlanmaya bağlı oluşan cilt lekelerinin giderilmesini sağlar.

 

Kömür sabun nasıl kullanılır?

 

Kömür sabununu elinizde su ile köpürtün daha sonra oluşan köpüğü dairesel hareketlerle cildinize masaj yaparak birkaç dakika ovalayın. Daha sonra bol su ile durulayın. Düzenli olarak kullanıldığında istenilen sonuçları elde edebilirsiniz.

 

Kömür sabunun faydaları nelerdir?

 

Cildi derinlemesine temizliyor ve gözeneklerdeki tıkanıklıkları açıyor. Ciltteki ölü hücreleri atıyor ve yerine sağlıklı hücrelerin oluşmasını sağlıyor. Ciltteki akne ve egzamaların iyileşmesine yardımcı oluyor. Toksinlerin atılmasını sağlıyor.

 

Kömür sabunu sivilce yapar mı?

 

Akne tedavisinde faydalıdır. Kömür sabununun sivilce tedavisinde de oldukça faydalı olduğu bilinir. Sadece toksinlerin atılmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ciltteki kirleri de gidererek akne tedavisine yardımcı olur. Ayrıca, akneden kaynaklanan lekelerin giderilmesinde etkilidir.

 


Etiketler: