Köpeğiniz Neden Sürekli Peşinizden Geliyor?

Köpeğinizin peşinizden hiç ayrılmaması, 5 nedenden birine bağlı olabilir. İşte o olasılıklar…

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

1-Sizi seviyor: Köpekler sahipleriyle çok güçlü bir bağ kuruyorlar. O kadar ki, ona sevgi gösterdiğinizde, sevgi hormonu olan “Oksitosin” salgılaması zirveye çıkıyor. Sizi adım adım izlemeleri sahiplerine duydukları bağlılığın dışa vurumu.  Bir başka deyişle, sizi çok seven köpeğiniz mümkün olduğunca uzun süre yanında olmak istiyor. Köpek, kurtlar gibi, bir sür hayvanı. Ama kurtlardan bir farkı var: Sürü olarak yaşadığı aileyi görüyor.

 

2-Bir ödülü garantilemek istiyor: Köpeğinizin sizi sürekli izlemesinin bir başka nedeni, onu sevdiğinizde verdiğiniz ödül olabilir. Bu ödül bir kemik, bir şekerleme olabilir veya sadece onu okşamanız bile yetebilir. Sizin peşinize takılarak bu ödüllerden birini koparabileceğine inanırsa, hiç yanınızdan ayrılmayacağından emin olabilirsiniz.

 

3-Canı sıkılıyor:  Köpeklerin çoğu, özellikle de genç ve büyüme çağında olanlar, teşvik edilmek ihtiyacı duyuyor. Köpeğiniz sizi her yerde takip ediyorsa, belki de biraz dikkate, ilgiye, okşanmaya ihtiyacı olabilir.Ama ısrarla peşinizden koşuyorsa, iki seçeneğiniz var: Ya onu yoruluncaya kadar koşturacaksınız ya da dikkatinin dağılması için oyuncak vereceksiniz.

 

4-Tatmin edilmemiş bir isteği olabilir: Köpekler sizin dikkatinizi çekip bir şeyler istediklerini anlatmaya çalışmak için sürekli peşinizde dolaşabilir.  Bu istek “Su ver, su kabımı temizle, acıktım, yiyecek ver” gibi olabilir. Veya tuvaletini yapması için her zaman çıkardığınız saatin geldiğini hatırlatmak için çabalayabilir.  Köpeğinizde epey zaman geçirirseniz, onun ne istediğini çok daha kolay anlayabilirsiniz.

 

5-Anksiyete veye stres olabilir: Köpeğinizin sizi sürekli takip etmesinin bir nedeni de anksiyete olabilir. Bunu herhangi bir neden yokken sanki eve bir çok kişi gelmiş gibi havlamasıyla belli edebilir. Bazen bu anksiyete daha ciddi nedenlerden kaynaklanabilir: Sevdiği birinden ayrılmak gibi.



Etiketler: