Kovid-19 Dönemi Sonrası İlk Turist Kafilesi Kuzey Kore'ye Geldi!

Kovid-19 nedeniyle sınırların kapatılmasından bu yana Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’a ilk turist kafilesi indi. Toplam 97 Rus turist.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Rusya ve Kuzey Kore son aylarda ilişkilerini sıkılaştırdıar. Yurt dışına pek çıkmayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile buluşmak için Rusya’nın Uzak-Doğu bölgesini ziyaret etti, Daha sonra Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore’nin Ukrayna’da kullanması için Rusya’ya önemli miktarda silah gönderdiğini açıkladı.

 

Turistik geziyi düzenleyen “Vostok Inter” seyahat acentesinin yöneticisi Natalia Zinina, 4 günlük programda 97 Rus’un önce Pyongyang’ta dolaşacağını, ardından ülkenin doğu kıyılarındaki Wonsan kenti yakınlarında yer alan Masikryong kış sporları merkezinde kayak yapacaklarını anlattı.

 

Ukrayna savaşından bu yana Ruslar’ın Avrupa’ya ve ABD’yi gitmeleri iyice güçleşti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen yıl Pyongyang’a yaptığı ziyarette Kuzey Kore’nin Ruslar için bir turistik destinasyon olabileceğini açıkladı.

 

İşte bu 97 Rus Kovid-19 nedeniyle sınırlarını 4 yıl boyunca kapalı tutan Kuzey Kore topraklarına ayak basan ilk turist grubu oldu.