Kral Charles'tan Prenses Kate Middleton Ve Prens William'a Yeni Unvanlar!

Kral Charles, kendisi gibi kanser tedavisi gören gelini Prenses Kate Middleton ile birlikte, eÅŸi Kraliçe Camilla ve oÄŸlu Prens William'a yeni ünvanlar verdi.

 

Habertürk'te yer alan habere göre; Kral III. Charles, ÅŸu sıralar kanserle mücadele eden gelini Prenses Kate Middleton'ı yeni bir ünvanla onurlandırdı. Kral, dün kutlanan St George Günü'nde Galler Prensesi'ni 'Onursal Liyakat NiÅŸanı'nın Kraliyet Refakatçisi' olarak atadı.

 

NiÅŸan; sanata, bilime, tıbba ve kamu hizmetine uzun bir süre boyunca yapılan olaÄŸanüstü baÅŸarıları ve büyük katkıları takdir etmek amacıyla 1917'de Kral V. George tarafından verilmeye baÅŸlandı. St. Andrews Üniversitesi'nde Sanat Tarihi bölümünden mezun olan Prenses; Ulusal Portre Galerisi, V&A (Victoria ve Albert Müzesi) ve Kraliyet FotoÄŸraf TopluluÄŸu da dahil olmak üzere birçok sanat kuruluÅŸunun hamisi durumunda. Ä°ngiliz medyası, Prenses Kate'in bu ünvanı alan ilk kraliyet mensubu olduÄŸunu yazdı. Kral, Prenses Kate'e bu onuru, “kendisine duyulan saygıyı” takdir etmek için verdiÄŸini açıkladı.

 

Bu ünvana sahip seçkin grubun içinde; yazar J.K. Rowling, müzisyenler Paul McCartney ve Elton John, oyuncular Dame Maggie Smith ve Ian McKellen da var. GeçmiÅŸte ise ünlü fizikçi Stephen Hawking, Ä°ngiltere BaÅŸbakan Winston Churchill ve Güney Afrika BaÅŸpiskoposu Desmond Tutu yer alıyordu.

 

EŞİ VE OÄžLUNA DA YENÄ° ÜNVAN

 

Kate Middleton, yeni bir ünvan alan tek kraliyet mensubu olmadı. Kral, eÅŸi Camilla ve oÄŸlu Prens William'ı da yeni ünvanlarla onurlandırdı. Charles, Galler Prensi Prens William'a 'En SaygıdeÄŸer Bath NiÅŸanı'nın Büyük Lideri' ünvanını verdi. Kraliçe Camilla da 'Britanya Ä°mparatorluÄŸu'nun En Mükemmel NiÅŸanı'nın Büyük Lideri ve Büyük Haç Åžövalyesi' oldu.

 

KRALÄ°YETÄ°N ZOR DÖNEMÄ°

 

Kraliyet ailesi ÅŸu sıralar Prenses Kate ve Kral Charles'ın arka arkaya gelen kanser teÅŸhisleriyle mücadele ettiÄŸi zor bir dönemden geçiyor. Prenses, 16 Ocak'ta olduÄŸu planlı karın ameliyatı sonrası kanser teÅŸhisiyle sarsılırken, mart ayında kamuoyuna önleyici kemoterapi gördüÄŸünü açıklamıştı. Prenses, tedavi sürecinde kamu hayatından tamamen uzaklaÅŸtı. Kral Charles'a da ocak ayında prostat büyümesi nedeniyle tedavi görmesinin ardından kanser teÅŸhisi konduÄŸu öÄŸrenilmiÅŸti.