Kreuzberg Aslında Ne?

Youtube'da yayınladıkları içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtube kanalı ViBio, yayınladıkları içeriklerinde bu kez Kreuzberg'in bilinmeyen öyküsü ve 36 Boys çetesinin doğuşu hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladıkları içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtube kanalı ViBio, yayınladıkları içeriklerinde bu kez Kreuzberg'in bilinmeyen öyküsü ve 36 Boys çetesinin doğuşu hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladıkları içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtube kanalı ViBio, yayınladıkları içeriklerinde bu kez Kreuzberg'in bilinmeyen öyküsü ve 36 Boys çetesinin doğuşu hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Son zamanlarda adını çokça duyduğumuz bir yer Kreuzberg. Almanya’da belki üzerine en çok şarkı yazılan bölge. Yaşam standardı, sosyal ortamı, kozmopolit yapısı ve özellikle Türklerin,  Türkiye'leştirdiği Almanya’daki evimiz. Oraya giden bir arkadaşınız, eşiniz, dostunuz varsa kesin duymuşsunuzdur. Yedikleri en güzel döner buradadır. Türk icadı döner robotundan, sistem ve düzen karşıtı duruşuna kadar birçok şeyi ilgi çekici oldu. Ama biz en çok onu Killa Hakan’dan duyduk. Berlin’in ortasında garip ve bomboş kalmış bir banliyöyken, şehrin merkezine karışmasıyla değişen sosyal ortamıyla kreuzberg aslında neymiş ona bakalım dedik. Zira sadece Rap ve Hiphop kültürünün bir parçası değil, ayaklanmanın, kendini korumanın, ötekileşen insanların direnmesinin merkezi de aynı zamanda. Savaşlarla yıkılıp, Türk halkının özverisiyle geliştikten sonra bugünlere kadar geldi.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz. 



Etiketler: