Kuruluş Osman Akça Derviş Abidin Yerebakan Kimdir?

Kuruluş Osman Akça Derviş Abidin Yerebakan kimdir? Bozdağ Film imzalı, ilk bölümü 20 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan, yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın kaleme aldığı ATV'nin reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman'da Akça Derviş karakterini canlandıran ünlü oyuncu Abidin Yerebakan hakkındaki bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Peki Abidin Yerebakan kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Kuruluş Osman Akça Derviş Abidin Yerebakan kimdir? Bozdağ Film imzalı, ilk bölümü 20 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan, yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın kaleme aldığı ATV'nin reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman'da Akça Derviş karakterini canlandıran ünlü oyuncu Abidin Yerebakan hakkındaki bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Peki Abidin Yerebakan kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

kurulus osman akca dervis abidin yerebakan kimdir

 

Kuruluş Osman Akça Derviş Abidin Yerebakan kimdir?

 

Abidin Yerebakan (1 Eylül 1966) Türk oyuncu. Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Abidin Seferoğlu ve Kolpaçino filminde oynadığı Ekrem Abi karakteriyle tanındı.Başarılı oyuncu Abidin Yerebakan 1966 yılında dünyaya gelmiştir. Ekran severler tarafından Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Abiden Seferoğlu karakteri ile tanınmıştır. Sırlar Dünyası, Bir Yıldız Tutuldu, Kurtlar Vadisi, En İyi Arkadaşım, Beşinci Boyut, Fıkralarla Türkiye, Amerikalılar Karadenizde 2, Karagümrük Yanıyor, Meçhule Gidenler, Tarık ve Diğerler, OKS Anneleri, Dur Yolcu, Kolpaçino Bir Şehir Efsanesi, Kayıp Aranıyor, Naber Bacanak, Benim İçin Üzülme, Doku, Gelmeyen Bahar, Vay Başıma Gelenler, Stajyer Mafya, Alemde 1 Gece, Babaların Babası, Kutsal Damacana, Reis, Kaçın Kurası, Bakkalgazi ve Ketenpere gibi bir çok projede rol almıştır. İlköğretim, Ortaokul ve Lise eğitimini memleketi Rize’de okumuştur. Ardından Atatürk Üniversitesi Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Bir dönem Ardeşen Devlet Hastanesinde sözleşmeli teknisyen olarak çalışmıştır. İstanbul’a küçük işler için gitmiş ardından tekrar Rize’ye dönmüş ve bu dönemde Osman Sınav tarafından kendisine teklifte bulunulmuş ve oyunculuk hayatına atılmıştır. Abidin Yerebakan aslen Rize Ardeşenlidir. Bir süre ekranlardan uzak kalmış bu dönemde mide ameliyatı geçirmiş ve ameliyattan sonra 132 kilodan 88 kiloya düşmüştür.